2024. március 28., csütörtök

Troicki végre nyert

Viktor Troicki, aki két éve a világranglista 12. helyezettje volt, Miamiban idei negyedik győzelmét aratta. A gyönge eredmények sorozatát, amely során az idén egyszer sem jutott túl a második fordulón, Troicki a spanyol Pablo Andujar legyőzésével szakította meg. A szerb következő ellenfele a ranglistán 8. helyezett francia Jo-Wilfried Tsonga, akivel szemben 3:2-es pozitív mérlege van. Troicki mindháromszor kemény pályán nyert, a francia pedig mindkét győzelmét salakon aratta.

Az 1. forduló múlt éjjeli meccsei közül a NieminenNalbandian rangadó érdemel figyelmet, a két veterán 12. meccsén pedig a finn negyedszer aratott győzelmet.

A női 2. forduló legnagyobb meglepetése a májusban 20 éves és a ranglistán 242. horvát Ajla Tomljanović fölényes győzelme a német Julia Görges ellen. Ugyancsak nem várt eredmény a szlovák Magdaléna Rybáriková sikere a német Mona Barthel, a svájci Romina Oprandi diadala a cseh Lucie Šafářová, a spanyol Garbine Muguruza győzelme az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova és a német Andrea Petković győzelme a francia Marion Bartoli ellen. Említést érdemel még, hogy a 42 éves japán Kimiko Date megszorította Venus Williamset.

Az éjjel a női 2. forduló hátramaradt meccsei voltak műsoron, közöttük az IvanovićU. Radwanska és JankovićDuval párharcok is, a férfiak pedig megkezdték a 2. fordulót, s Novak Đoković a cseh Lukáš Rosollal, Janko Tipsarević pedig az izraeli Dudi Selával mérkőzött.

Messze a legrangosabb mezőnytől, a horvátországi Umagban U18-as ifitorna folyik, amelyen az első kiemelt Nikola Milojević és a kettes rajtszámú zentai Györe László bejutottak a negyeddöntőbe. Milojević az elődöntőért a cseh Stauberttel, Györe pedig a német Wagnerrel mérkőzik.