2024. április 26., péntek
BIRKÓZÁS

Érmek a hóvihar után

A Zenta és a magyarkanizsai Potisje Birkózóklub a hétvégén Zágrábban megrendezett I. Sesvetski Krajevec elnevezésű nemzetközi birkózóversenyen vett részt, amelyen hat országból (Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Bosznia, Lengyelország, Ukrajna) 22 klub 140 utánpótlás korosztályú versenyzőt indított. A bácskai legények bizony „megdolgoztak” későbbi érmeikért, mivel pont múlt pénteken, a legnagyobb hófúvásban indultak útnak, s hét és fél órát utaztak, mire a horvát fővárosba értek

A Potisje legényei közül első helyen végzett Vrábel Ákos (73 kg), második helyezést ért el Bánszki Krisztián (47 kg) és Vágó Ádám (66 kg), míg Đoko Gan (53 kg) harmadik lett. A zentaiak közül Gyetvai Márton (38 kg) az ötödik helyen végzett, Surányi Martin (42 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Polgár Ákos (53 kg) és Almási Bence (66 kg) aranyérmet szerzett. Csapatversenyben a szervező Hrvatski Dragovoljac nyert a szintén zágrábi Sljeme, a Potisje és a Zenta előtt.

A Budapesten megrendezett Növényi Norbert Emlékversenyen végül három ország (Magyarország, Szerbia, Szlovákia) versenget. A Potisje női birkózói kitettek magukért ezen a megmérettetésen, hiszen Fábián Anna (56 kg) a serdülő korosztályban, míg Vadász Anna (61 kg) a felnőtt mezőnyben nem talált legyőzőre, így jutalmuk aranyérem lett.

A két említett klub versenyzőket indított Zomborban is, ahol Vajdaság tartományi szabadfogású bajnokságát rendezték meg. Vadász Anna (63 kg) itt kettős bajnoki címet szerzett, mivel az ifjúsági és a felnőtt korosztályban is az első helyen végzett. A zentaiak közül ugyanez majdnem sikerült Bicskei Dávidnak (96 kg) is, aki megnyerte az ifi versenyt, és harmadik lett a felnőtteknél, ahol egyébként Vass Tamás (74 kg) és Aleksandar Šefer (84 kg) nyert, míg a junioroknál Kalmár Csongor (74 kg) állhatott a dobogó legtetejére.