2024. április 26., péntek

Bérlőre várnak a földek

Az állami tulajdonú mezőgazdasági területek árverezésének második köre Magyarkanizsán

Mintegy 981 hektár termőföld, illetve állami tulajdonban lévő mezőgazdasági terület vár még bérlőre a magyarkanizsai község területén – ennyi megmaradt az első árverezés után. Ezért a magyarkanizsai polgármester árverést hirdetett az állami földek bérbeadásának második fordulójára.
A legtöbb parcella Horgoson van, szám szerint 55. Magyarkanizsán még 20, Martonoson 8, Kispiacon 7, Oromhegyesen 6, Oromon 3 parcellára lehet majd licitálni. Emellett van még egy korábbi eljárásból visszamaradt magyarkanizsai terület.
A bérletre váró mezőgazdasági területet természetesen bejárhatják az érdekeltek, Horgos, Kispiac és Orom kataszteri községben február 27-én, vagyis ma 9 és 13 óra között, Magyarkanizsa, Martonos és Oromhegyes kataszteri községben pedig holnap 9 és 13 óra között. Mivel a terület bejárási szándékát egy nappal korábban be kell jelenteni, így a magyarkanizsai, martonosi és oromhegyesi területek iránt érdeklődők még a mai nap folyamán jelentkezhetnek Bohata Józsefnél a 063-891-5303-as telefonszámon vagy a helyi hivatalokban.
A kataszteri földrészletek grafikai áttekintését és az árverések szám szerinti jegyzékét a magyarkanizsai városháza 19-es és 21-es számú irodájában nézhetik meg az érdekeltek minden munkanapon 8-tól 13 óráig. A kapcsolattartó személy Viktor Koledar (tel.: 024/875–017) és ifj. Bimbó Mihály (tel.: 024/875-166).
A licitlépés 500 dinár, és a kiíró hangsúlyozza, hogy a területeket kizárólag mezőgazdasági termelésre lehet kibérelni.
Részletes tájékoztató a magyarkanizsai önkormányzat honlapján található a http://www.kanjiza.rs/hun/ címen, a jelentkezési nyomtatvánnyal, a térképekkel, parcellák jegyzékével együtt.