2024. április 26., péntek

Gyurcsányék virrasztanak

A következő három éjszaka az oktatási államtitkárság épülete előtt virrasztanak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai, így akarják felhívni a figyelmet a kormány szerintük elfogadhatatlan oktatáspolitikai intézkedéseire. Az akcióról Gyurcsány Ferenc pártelnök számolt be tegnap.

Elmondta, hogy a DK országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai és szimpatizánsai három éjszaka, este 6-tól reggel 6-ig virrasztanak majd az államtitkárság Szalay utcai épülete előtt.

A virrasztást figyelemfelkeltőnek szánják, nem gondolják, hogy attól a kormány meghátrálna, ahogyan nem hátrált meg a felsőoktatási hallgatók tiltakozása miatt sem – fűzte hozzá a volt miniszterelnök. Szerinte már az is eredmény, ha annak hatására sokan felfigyelnek a sokasodó problémákra.

Az akció célja az is, hogy megmutassák a választópolgároknak: nem kell csendben tűrni a kormány rombolását, és nem elég morgolódni miatta, meg kell találni a tiltakozás módját – jelentette ki, emlékeztetve arra, hogy a DK nem először folyamodik hasonló eszközhöz, tavaly ősszel éhségsztrájkkal tiltakoztak a választási regisztráció bevezetése ellen.