2024. április 26., péntek

110 éves a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület

A doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület február 2-án, Gyertyaszentelő napján ünnepelte megalakulásának 110. évfordulóját. A tagság a közgyűlés előtt szentmisén vett részt. Az érkező tagságot a templom bejárata előtt ft. Verebélyi Árpád fogadta, aki a szentmise keretében további sikereket kívánt e szervezetnek.

Amint azt Diósi Edétől, a testület elnökétől megtudtuk, a beszámoló jellegű közgyűlésen, a testületben kifejtett megelőző tevékenységnek köszönhetően az elmúlt évben (is) csak jelentéktelen tüzeset volt a faluban. A községi versenyeken csapataik elismerő helyezéseket értek el. A versenyekre való felkészülés mellett tavaly is elvégezték az aratásban résztvevő kombájnok és traktorok műszaki ellenőrzését, az aratás idején önkéntesen vállalták az állandó őrséget. A jubileumi év alkalmából számos rendezvény mellett Doroszlón rendezik meg a községi tűzoltó versenyt, ezenkívül a Kupuszina, Szilágyi, Doroszló és Gombos ÖTT baráti találkozóján is részt vesznek, éspedig abból az alkalomból, hogy idén Gombos lesz a házigazdája a Gyöngyösbokréta és a Durindó találkozójának.

A közgyűlés alkalmával számos dicsérő- és elismerő okleveleket, illetve érmeket osztottak ki. Karađorđe királyi őfelsége érmének I. fokozatát a testületben eltöltött, húsz évig elnöki posztot betöltő Tancsik Ferenc érdemelte ki. Ugyanebben az elismerésben részesült Gellér László parancsnok is. A II. fokozatú érdemrendet Gellér Lajos és Kovács Géza, a III. fokozatú érdemrend birtokosa pedig Hencsár Tivadar, Mosina Krisztián, Novák Róbert, Traub Tamás és Diósi Ede. A díjakat Mile Miladinović, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség nyugalmazott titkára adta át.