2024. április 26., péntek

Kiesett a Sopron

A kettőből csak egy magyar csapat jutott a legjobb 15 közé a női Euroligában. A csoportküzdelmek utolsó fordulójában a Sopron és a Győr is szabadnapos volt, ám amíg Győrben már tudták, hogy az 5:7-es mutató elegendő a nyolcaddöntőhöz, a Sopronnak a 3:9 csak abban az esetben lett volna jó, ha a Košice nyer Romániában. Mivel azonban a Târgovişte legyőzte a kassaiakat, a Sopron kiesett.

A nyolcaddöntő meccseit február 19-én, 22-én és szükség esetén 27-én tartják meg a következő párosítással: Szpartak–Târgovişte, Fenerbahçe–Győr, Galatasaray–Praha, Košice–Halcon, Bourges–Wisła, Nadezsda–Polkowice és Schio–Rivas. A hét továbbjutó részt vehet a március 18-a és 24-e közötti nyolcas döntőn, amelyre annak rendezője, az orosz Jekatyerinburg alanyi jogon már eljutott.

NBA-LIGA

Teletović három bakija

Megmondhatatlan, hogy Mirza Teletović bosnyák kosaras múlt éjjeli „bravúrja” NBA-csúcs-e, mert ilyen statisztikát nem vezetnek, de emlékezetes marad, hogy a Brooklyn játékosa, aki a korábbi esztendőkben a spanyol Caja Laboral színeiben Európa egyik legponterősebb játékosának számított, a Detroit elleni mérkőzésen egyetlen perc alatt háromszor is elvétette a teljes abroncsot. Teletović egyhuzamban kétszer triplával, egyszer pedig kétpontos dobással próbálkozott, de mindháromszor nagyon messze járt a céltól. Szerencséjére a Brooklyn így is nyerni tudott. A további meccseken a San Antonio zsinórban már 11. győzelmét aratta, s győzött a címvédő Miami és az Oklahoma is.