2024. április 26., péntek

VMSZ: A község minden polgára érdekében kell dolgozni

A Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezete szerdán sajtótájékoztatóján ítélte el a hétvégén Óbecsén történt verekedést. Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei községi szervezete elnökének elmondása szerint felháborodással vették tudomásul és határozottan elítélik a szombat éjjel Óbecsén a város központjában történt magyarverést. Felszólította az illetékeseket, hogy az ügyben a törvény szigorával járjanak el, és reményét fejezte ki, hogy Óbecse a történtek ellenére is a multikulturalizmus példás szigete fog maradni. Szilágyi Edit frakcióvezető szerint az esetet mindenkinek el kell ítélnie, az illetékes szerveknek pedig a törvény szigorával, igazságosan kell eljárniuk.

Szilágyi Edit a községi képviselő-testület munkájáról szólva elmondta: sajnos sokszor sérül az ügyrendi szabályzat, és két ülés között nincs meg a szükséges kommunikáció a hatalom és az ellenzéki frakcióvezetők között, ezért gyakran hiányos a községi képviselők tájékoztatása.

Kinka Erzsébet elismételte a Komunalac és a Vodokanal közvállalatok idei munkatervére vonatkozó, a kkt ülésén is ismertetett észrevételeit: az előbbi esetében elsősorban azt kifogásolta, hogy a terv nem átlátható és a településeket mostohagyerekként kezeli, amit véleménye szerint a közvállalat településekre szánt forrásai és munkatervei is alátámasztanak, az utóbbi vállalatnak pedig azt rótta fel, hogy az ígéretek ellenére az idén sem fogja megoldani a falu súlyos ivóvíz-ellátási gondjait, mert mégsem köti össze és nem szereli fel a falu két új kútját. Azt is kérte az önkormányzattól, tegye ismét lehetővé a falvakban a falugazdászok működését, mert nagy szükségük van a segítségükre az idős gazdáknak. Ragács Ervin helyi képviselő szintén azt emelte ki: a hatalomnak nem csak Óbecse város érdekeiért, hanem az egész község polgárainak a javára kellene dolgoznia.

Kinka Erzsébet egyúttal arról is tájékoztatta Péterréve lakosságát, hogy minden szerdán 8 és 12 óra között fogadónapot tart.