2024. április 26., péntek

Társgondolkozók és tevékenykedők jelentkezzenek!

Fásítási akcióba való bekapcsolódásra ösztönzik az iskolákat

A szabadkai Politechnikai Iskola Rügyező Hagyaték csapata az egyetemes, azaz a teljes Földre kiterjedő öngondoskodó közösséget építő fásítási programban vesz részt: Minden tanulónak legyen saját fája tanulóvárosában. Célunk a kreatív és közösségi cselekvés lehetőségeinek tudatosítása.

A Politechnikai Iskola közösségének erdész szakágazata a tájépítőkkel egységben Szabados Emőke okleveles erdőmérnök vezetésével hagyományt kíván teremteni. Iskolánként egy-egy képviselő tanár és egy lelkes faültető és ápoló csapat jelentkezését várjuk, akik a Rügyező hagyaték csapathoz csatlakoznának a turulemese12@gmail.com címre Máté Petrik Emese filológusnak címezve.

Örömmel tudatjuk, hogy megtörtént az első komoly kapcsolódás! Várjuk a további csapattársakat!

Első társgondolkozóként és társtevékenykedőként már jelentkezett a szabadkai székhelyű Szakirányú Óvó- és Edzőképző Főiskola dr. Veselin Bunčić vezetésével. Az intézmény igazgatója rendkívül környezettudatos gazdálkodást folytat, örömmel, nyitottan és cselekvően kapcsolódik be kollégáival és a diákparlamenttel együtt a faültető akcióba. Vitomir Marković, a Miloš Crnjanski Általános Iskola matematika szakos tanára a természetjárók lelkes nagy taglétszámú csapatát vezeti, s csapattagként már konkrét lépéseket tett. Felkérte Vesna Bungin okleveles tájépítő mérnököt, hogy térképezze fel az iskola körüli zöldövezetet, s kapcsolatba lépett a Čistoća i zelenilo szabadkai közvállalat szakmunkatársával, Elizabeta Tumbasszal. Lality Anita, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium harmadévese megteremtette csapattársaival az alaphangulatot: életnagyságú fát nemezeltek! Megidézték a fák tavaszi ébredését köztereken és mindenki otthonában.

@keretben = A SzékelyKapuk – ZöldKapuk című közép-európai verseny keretében saját épülésünkre és környezetünk örömére környezetvédelmi akcióban veszünk részt, adományt gyűjtünk favásárlásra és faültetéshez, amely adománnyal Ön is bekapcsolódhat a Föld megmentésén fáradozó gyerekek munkájába!

A befizetés célja: za unapredjenje obrazovno-vaspitnog rada

Fogadó: Politechnikai Iskola, Szabadka

Folyószámlaszám: 840-5004760-90