2024. április 26., péntek

Szerb támadás szerb család ellen

A Kosovska Mitrovica-i támadást a rendőrök szerint egy családi vita váltotta ki

Kedden a koszovói rendőrség előállította Srđan Stojanovićot annak gyanújával, hogy hétfőn este kézigránátot dobott Kosovska Mitrovicán a Vučetić család házára. A támadásban Snežana és Stevo Vučetić nyolcéves kislánya és hároméves kisfia sérült meg. A lehetséges elkövető egyébként Vučetićék házának a földszintjén él és a két család állítólag már hosszabb ideje vitában áll egymással.

Besim Hoti, a koszovói rendőrség regionális sajtófelelőse elmondta, hogy Stojanović lakásának átkutatásakor a rendőrök több ahhoz hasonló kanalas kézigránátot találtak, amelyet Vučetićék nyitott ablakán dobtak be a lakásukba. A kézigránáton kívül a rendőrök egy Kalasnyikovot, nagyobb mennyiségű töltényt, rendőrségi bilincseket és egy diktafont is találtak.

Vučetićék nem hiszik, hogy Stojanovićnak bármi köze lenne a támadáshoz. Jovica Vučetić, Stevo testvére elmondta, hogy valóban vitában állnak Stojanovićtyal, ugyanakkor nem hiszik, hogy a férfi emiatt kézigránátot dobott volna a szobába, ahol a gyermekek játszottak.

A gyermekek nincsenek életveszélyes állapotban, a szülők kérésére azonban Belgrádban folytatják a kezelésüket.

Aleksandar Vulin, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője kéri a nemzetközi közösség Koszovóban állomásozó erőit, hogy vegyenek részt a nyomozásban és az elkövető, vagy az elkövetők azonosításában.