2024. április 26., péntek

Fekete György marad a Magyar Művészeti Akadémia élén

Nem mondott le az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöki posztjáról Fekete György a szervezet keddi elnökségi ülésén. Korábban az elnökség levélben kérte Feketét, fontolja meg a távozást.

,,A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége 2013. január 29-i ülésén megtárgyalta az elnökségnek Fekete Györgyhöz intézett levelét, amelyben – a köztestületet övező fesztültségek feloldásaként – megfontolásra ajánlotta elnöki pozíciójából való visszavonulását" - írta keddi közleményében az MMA.

,,A tagozatvezetők jelenlétében lezajlott, véleményeket tisztázó tanácskozás során – a körülményeket mérlegelve és a döntés súlyát átérezve – az elnökség tagjai tudomásul vették, hogy az elnök a munka folyamatossága érdekében és a felmerült jogos kritikai észrevételeket figyelembe véve tovább vezeti az Akadémiát" - tette hozzá a szervezet.

A közgyűlés pár perccel 20 óra előtt ért véget, a tömör közlemény pillanatokon belül megjelent a honlapon. A tömör és általános tájékoztatón túl az Akadémia sajtóosztálya semmit nem kívánt hozzáfűzni az eseményekhez, és ahhoz sem, hogy a nol.hu, amely meg nem nevezett forrásra hivatkozva először tájékoztatott a nap folyamán a lemondatás esélyéről, honnan szerezhette az értesülését.