2024. április 26., péntek

Hét és fél millió dinár vásári fellépések támogatására

Meghirdették az idei év első felére szóló tartományi pályázatokat

Miroslav Vasin gazdasági, foglalkoztatási és nemek egyenlőségéért felelős tartományi titkár tegnap Újvidéken ismertette azt a két pályázatot, amelyek a gazdasági titkárság korábbi hagyományát folytatva támogatást nyújtanak a hazai és nemzetközi vásárokon, kiállításokon való részvételre. Még 2006-ban honosította meg és azóta is gyümölcsöző eredményekkel folytatja a gazdasági titkárság ezt a kis- és középvállalkozásokat segítő, és egyúttal az egész vajdasági gazdaság versenyképességét növelő támogatási formát – emelte ki Vasin. Az idén sem maradhatott el a pályázat kiírása.

Két pályázatot hirdettek meg január 18-án ebben a tárgykörben, ezek a 2013-as év első felében tartandó vásárokra vonatkoznak: az egyik pályázat az európai vásári fellépéseket, a másik a hazai nemzetközi kiállításokon való részvételt támogatja.

– Az európai kiállításokon való részvétel támogatására Vajdaság költségvetéséből 4,5 millió dinárt irányoztunk elő, a Szerbiában tartandó vásárokra pedig 3 millió dinárt – mondta Vasin.

Pályázhatnak a termeléssel és idegenforgalmi tevékenységgel foglalkozó kis- és középvállalkozások. Az érintettek a pályázati feltételek részleteivel a tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemek egyenlőségéért felelős titkárság honlapján ismerkedhetnek meg (vojvodina.gov.rs).

Azon vállalkozások, amelyek kielégítik a feltételeket és pályázatuk pozitív elbírálásban részesül, vásári fellépésük 50 százalékának megtérítésére számíthatnak.

A pályázatok átadásának határideje január 31-e. Az érdeklődők a 021/487-4489-es telefonszámon kaphatnak bővebb információt.