2024. április 26., péntek

Mindenkinek segítenie kellene!

A Vojvodinašume közvállalat jóvoltából pénteken újévi csomagokat kaptak az újvidéki Biztonságos Gyermekház népjóléti intézmény védencei – 56 nehéz sorsú gyermeket örvendeztetett meg a Télapó. A látványos Télapóváró ünnepségen a kicsik énekeltek, dallal köszönték meg a kedvességet. Az ajándékozást követően Takács Márta, az erdészeti közvállalat igazgatója elmondta, hogy vállalatuk az elmúlt két évben kiváló együttműködést folytat az újvidéki Népjóléti Központtal, segítséget nyújtanak nekik, több szinten igyekeznek támogatni a gyermekházban élő gyerekeket.

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

– Nagyon fontos lenne, hogy ne csak a közvállalatok, hanem a többiek, a magán- és állami vállalatok is felismerjék a segítségnyújtás fontosságát, másoknak is itt lenne a helyük, támogatniuk kellene a kicsiket! A csomagok jelképes összegekbe kerülnek, ugyanakkor ilyen módon nagyon nagy örömet tudunk szerezni a gyerekeknek. Ma 56 csomagot hoztunk, édességeket csomagoltunk a kisebbeknek, kaptak tőlünk 56 mozibelépőjegyet is, holnap nézhetik meg az Arena moziban a Hobbit: A váratlan utazás című 3D filmet. Pattogatott kukorica, kóla és édességek mellett eltölthetnek majd egy nagyon szép délutánt. Azt hiszem, hogy ilyen apróságokkal hatalmas örömet tudunk szerezni ezeknek a gyerekeknek, hiszem, hogy szép példát mutatunk – hallottuk az igazgatónőtől, aki a Vojvodinašume nevében immár harmadik alkalommal hoz újévi csomagokat a gyermekház védenceinek.

A közvállalat év közben is igyekszik segíteni a gyermekeknek, fölajánlanak nekik egy 7–10 napos kirándulást természetvédelmi területekre, az autóbuszos utazást is ők biztosítják. Az idén a kicsik a Delibláti-homokpusztán lévő Čardak iskolai üdülőközpontban vendégeskedtek, 45 gyermek 10 napig üdült itt, kiválóan érezték magukat ők is és tanáraik, nevelőik is.