2024. június 20., csütörtök

Beszállítók napja 2024

Több mint nyolcvan résztvevővel tartották meg az újvidéki Master Kongresszusi Központban a beszállítók napját. Már hagyománya van a rendezvénynek, hiszen hetedszer szervezte meg a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség és az Újvidéki Vásár.

A keddi megnyitón Milan Popov, a tartományi kormány alelnöke a vállalatok, az intézmények és az egyének szorosabb összekapcsolásának fontosságát emelte ki. „A beszállítók napja sikeres modellnek bizonyult a hazai cégek és a nagy, multinacionális vállalatok közötti kapcsolatépítésre. Évről évre nagyszámú egyezség születik, ami arról tanúskodik, hogy kis- és középvállalataink igyekeznek bejutni a nagy cégek beszállítói láncába” – szögezte le. Darko Bulješević, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség igazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a beszállítók napján csak tavaly 114 szerződést kötöttek a vállalatok, Nikola Lovrić, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója pedig örömmel konstatálta, hogy a résztvevők között ezúttal nemcsak hazai, hanem magyarországi, bosznia-hercegovinai és romániai cégek is képviseltették magukat.

Az idei panelbeszélgetéseken az élelmiszerszektor finanszírozási forrásaira, a nemzetközi vásárokon való részvétel előkészületeire, a regeneratív mezőgazdaságra és más új trendekre, a digitalizációra és a beszállítói láncok fejlesztésére összpontosítottak. A gazdálkodók arról is hallhattak, milyen feltételekkel kapcsolódhatnak be olyan vállalatok beszállítói láncába, mint pl. a Nestlé Rt., a Delhaize, a Mercator vagy az Univerexport.