2024. február 25., vasárnap

Sokszínű Vajdaság

A tartományi titkárság az idén is részt vesz a belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság az idén is részt vesz a 45. belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon, amelyet február 22-e és február 25-e között tartanak meg. A tartományi kormány épületében tegnap ismertették az erre vonatkozó részleteket.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár elmondta, örömmel tölti el, hogy az idén is részt vehetnek a belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon.

– A rendezvény első két napján bemutatkoznak azok, akik megkapták a Legjobb Vajdaságból elnevezésű végjegy használatáról szóló tanúsítványt, a harmadik napot pedig azoknak az egyetemistáknak szenteljük, akik az idegenforgalmi és a vendéglátóipari szakon tanulnak. Az utolsó napon pedig bemutatjuk Vajdaság sokszínűségét, többek között a magyar, a román, a bolgár kultúrát. A tartományi titkárság célja a gasztroturizmus népszerűsítése, s ebben kiemelt helyük van a borászatoknak. Mindenképpen népszerűsíteni kell ételeinket és italainkat. Vajdaságban rekordokat dönt a turisták száma. A turisztikai szektorban dolgozók mindenképpen sokat tettek annak érdekében, hogy ilyen eredmények születhessenek – fejtette ki Ivanišević.

Đorđe Raković, a Tartományi Garanciaalap igazgatója elmondta, a kiállításon az idén is közösen jelennek meg a tartományi titkársággal.

– A Tartományi Garanciaalap felismerte Vajdaság turisztikai kínálatát. Az elmúlt négy évben növekszik  befektetéseink száma az idegenforgalomba és a borászatba. A Tartományi Garanciaalap a rendezvényen az idén is népszerűsíti a hitelvonalait. Örülök annak, hogy egyre több borászat igényli a hiteleinket. Vajdaságot szeretnénk a lehető legjobb módon bemutatni. Remélem, hogy sokan megtekintik a kiállítást – fogalmazott Raković.

Aleksandar Vinčić, a Vinčić-borászat tulajdonosa elmondta, hogy a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy a szerbiai borászok találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek és új ismeretekhez jussanak. A tartományi titkárság támogatása mindenképpen sokat jelent a bortermelők számára, akiknek ezáltal lehetőségük van bemutatkozni a kiállításon – fejtette ki Vinčić.

A sajtótájékoztatón felszólalt Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere is, mivel a nagybecskereki Sörnapok is megkapta a Legjobb Vajdaságból védjegyet. 

– A Sörnapok az egyik legrégebbi vajdasági rendezvény, az idén 39. alkalommal tartják meg, s örömmel tölt el, hogy bemutathatjuk Belgrádban.

Nagybecskerek önkormányzata folyamatosan arra törekszik, hogy minden tekintetben fejlessze a turizmust – fogalmazott Salapura.

Nyitókép: Dancsó Áron felvétele