2024. április 26., péntek

Gazdaság

A Mattoni teljes tulajdonába került a Knjaz Miloš

Átvette a Mattoni 1873 csoport a PepsiCotól az arandjelovaci Knjaz Miloš cégben birtokolt kisebbségi, 46,43 százalékos tulajdonrészét, és ezzel a szerbiai piac egyik legnagyobb ásványvíz- és energiaital-gyártójának egyetlen tulajdonosa lett. A tranzakció értéke majdnem 90 millió euró – tette közzé honlapján a Knjaz Miloš.

Hatalmas olajvagyont találtak a portugálok

A Galp Energia portugál olaj- és gázvállalat közölte, hogy Namíbia tengeri övezetében, a Mopane olajmezőn befejezte a kutatás első szakaszát, és becslése szerint tízmilliárd hordónyi nyersolaj lehet a mélyben. „Januárban és márciusban a Mopane-1X és a Mopane 2X furat tesztelése jelentős mennyiségű, alacsony kéntartalmú  könnyűolaj felhalmozódását jelezte” – idézte a Reuters a Galp közleményét.
pixabay.com

Változatlan üzemanyagárak

A benzint és az eurodízelt ma 15 órától egészen jövő péntekig a múlt héten is érvényben lévő árakon fogják árulni a töltőállomásokon – írja az N1 hírportál. Ennek megfelelően az elkövetkező egy h...
pixabay.com

Már kevésbé népszerű a külföldi munka

Világszerte továbbra is népszerű a külföldi munkavállalás. A szakképzett munkaerő 23 százaléka aktívan keresi a munkalehetőséget hazáján kívül, 63 százaléka pedig készen áll egy ilyen eshetőségre.
Dávid Csilla felvétele

Jó volt, de már nincs

Az áprilisi villanyszámlákon már nem számolják el azt az engedményt, amellyel a takarékoskodókat jutalmazták, ha az állam nem hosszabbítja meg az erről szóló rendeletet. A gazdasági válság miatt ug...