2024. május 15., szerda

Jedna uspešna dobrotvorna akcija

„Mađar so” je tokom vikenda održao fotografisanje na otvorenom u četiri naselja, tokom kojeg su naši zaposleni prikupljali dobrovoljne priloge za lečenje Helene Varga iz Temerina.

Edvina Erdedi, v.d. direktora preduzeća „D.o.o. Magyar Szo Lapkiado Kft.”, rekla je da je tokom humanitarne akcije prikupljeno ukupno 150.000 dinara.

– Jasno se sećam tog dana, i osećaja kojeg je kod mene i mojih kolega izazvalo to, kada je stigla vest da je Helena Varga iz Temerina, čije roditelje mnogi od nas poznaju, pred teškom bolešću, i koliko je težak i skup put do oporavka. Ne prođe nijedna nedelja da se kolege iz  „Mađar soa” ne bave, ne pišu o ovom procesu ispunjenom optimizmom, koji vodi do oporavka devojčice, ali smo uvek osećali da treba da učinimo još više za nju: da treba da se okupimo kao (radna) zajednica, i moramo da doprinesemo ovoj borbi sa svakako opipljivim, merljivim rezultatom u novcu da bi ona bila uspešna, rekla je Edvina Erdedi.

– Ispunjava me neizmeran ponos što su u subotu naši zaposleni, fotografi i asistenti doprineli akciji pomoći Heleni fotografisanjem u humanitarne svrhe u četiri grada, kada je više od šezdeset porodica iz Vojvodine posetilo naša fotografisanja na otvorenom. Ovako prikupljena suma je blizu 80 hiljada dinara, koju su svi zaposleni u „Mađar sou” danas nesebično dopunili: tako smo uspeli da uplatimo 150 hiljada dinara na račun „Budi Human” Fondacije, za Helenino lečenje. Danas zaista osećam da postoji nada u ovom svetu, koja je često bez emocija. Ispunjava me i neizmeran ponos što mogu da radim sa tako dobrodušnim kolegama, kojima kao kompas služi ideja, da ne možete nekoga da prevezete svojim čamcem na drugu obalu, a da i sami ne stignete, rekla je Edvina Erdedi.