2024. július 20., szombat
VÁLASZTÁSOK 2023

Az érdekképviseletért

A Tisza mentén gyorsan gyűltek az aláírások

A Vajdasági Magyar Szövetség Zentán is megszervezte a tartományi jelöltlista állításához szükséges aláírások gyűjtését. A párt székházában egész délelőtt nagy volt a nyüzsgés, folyamatosan érkeztek az aláírni készülő polgárok. Burány Hajnalka, a VMSZ községi szervezetének elnöke elmondta, hogy a zentaiak már 10 órára teljesítették az elvárt kvótát. Hozzátette, hogy nagy volt az érdeklődés, sokan támogatták az aláírásukkal a Vajdasági Magyar Szövetséget.
Dévai Zoltán is aláírásával támogatta a jelöltlistát, és elmondta, hogy ez annak az előfeltétele, hogy a későbbieken legyen beleszólása a dolgokba a VMSZ-nek.
– Élni kell a lehetőségekkel, és a Vajdasági Magyar Szövetséget támogatom, hogy legyen minden téren magyar érdekképviseletünk – mondta Dévai Zoltán.
Lehóczki Vilmos úgy fogalmazott, fontos számára a közösség összetartó ereje, és hozzátette, hogy azokat a fejlesztéseket, amelyeket a VMSZ elkezdett Zentán, nagyon jónak tartja. 
– Két gyerekem is van, és mindketten magyar nyelven folytatják a tanulmányaikat. Remélem, hogy ez a jövőben is így lesz, és érvényesülni tudnak majd a városban. Támogatom a VMSZ-t, hiszen kiket segítsünk, ha nem őket – mondta Lehóczki Vilmos.
Ada községben pénteken 8 és 12 óra között három helyszínen, mégpedig Adán, Moholon és Törökfaluban gyűjtöttek támogatói aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselőjelöltjeinek. Adán a II. helyi közösség épületében gyűjtötték az aláírásokat a párt aktivistái. Elmondták, hogy Ada községben sikeres az aláírásgyűjtés, amelyen szép számban vettek részt a polgárok, és több száz támogatói aláírást gyűjtöttek a VMSZ tartományi jelöltlista állításához.
Az adai Palatinus Izabella a II. helyi közösség épületében írta alá a támogatói ívet, hogy ezzel is segítse a VMSZ tartományi képviselőjelöltjeinek a jelölését:
– Fontosnak tartom, hogy aláírásommal támogassam a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltlista-állítását, hogy minél nagyobb képviseletünk legyen a tartományi választások után is. Mivel magyarok vagyunk, fontos, hogy összefogjunk, és a VMSZ képviseljen bennünket minden területen – mondta Palatinus Izabella. 
Magyarkanizsán annak ellenére, hogy az időjárás kicsit sem kedvezett a sétának, mégis sokan érkeztek a városháza előcsarnokába, ahol az aktivisták várták azokat a polgárokat, akik támogatásukról akarták biztosítani a Vajdasági Magyar Szövetséget. 
Dobó Ella elmondta, kétség sem fér hozzá, hogy alá kell írni, és aláírásunkkal a Vajdasági Magyar Szövetséget kell támogatni.
– A tartományi parlamenti választások nagyon fontosak a magyarság szempontjából is. Sok mindenről dönthetünk azáltal, ha aláírásunkat adjuk. Véleményem szerint a VMSZ érdekképviselete minden szinten elengedhetetlen. Ennek értelmében fontos tehát, hogy a tartományi parlamentben is legyenek képviselőink, akik fel tudják értünk emelni a szavukat, hisz ki más képviselhetne minket jobban, ki ismeri jobban a problémáinkat, mint mi, magyarok? Magyarkanizsának is jó, ha vannak képviselői, kapocs ez a tartományi titkársággal is például – mondta Dobó Ella Magyarkanizsán. 

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele