2024. február 28., szerda

Újabb magyarországi befektető Zentán

A kivitelezés még decemberben megkezdődik

A Vállalkozók Országos Szövetségének hétfői zentai bemutatkozását egy zentai kivitelező- és egy magyarországi befektető közötti szerződéskötés koronázta meg. A megállapodást követően Tamás Tünde, a Kristály Kft. víztechnológia és fejlesztési igazgatója, a Crystal Water d.o.o.-projekt vezetője elmondta, hogy a projektet hordozó és egyben tulajdonosi pozícióban lévő mindkét magyarországi cég: a Rév Gázipari Kft. és a Kristály Kft. stratégiai célja között szerepel a vajdasági telephelyük fejlesztése. Hosszas előkészítés után a szerződéskötésre is sor került, ami alapján mindkét cég külön-külön telephelyet hoz létre a zentai ipari övezetben. A Rév Gázipari Kft. egyedi gépgyártással az élelmiszeripar, az egészségügy és a gépipar területén szeretne jelen lenni, a Kristály Kft-vel pedig a vízipari szektor teljes tevékenységi körébe szándékoznak bekapcsolódni, illetve projektmenedzsment, tudástranszfer területen tervezik jártasságukat kamatoztatni.

Tamás Tünde elmondta azt is, hogy a kivitelezést még decemberben el akarják kezdeni és a terveik szerint augusztusra a használati engedélyt is megszerzik és elindíthatják a tevékenységüket.

– A kulcsemberek Magyarországon történő képzését a terveink szerint már januárban elkezdjük – mutatott rá, majd kiemelte, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség, Zenta önkormányzata és polgármestere is maximálisan támogatást nyújtott ebben az ügyben. Hozzátette, hogy a kivitelezést a zentai Silos Tech végzi, kezdetben 5–10 főt alkalmaznak és tevékenységük kibővülésével a létszámot növelni szeretnék.

Nyitókép: Tamás Tünde és Czegledi Rudolf polgármester, fotó: Horváth Zsolt