2024. június 20., csütörtök

Bontják a Pap Pál utcát

Március végén Eggyel kevesebb című írásunkban számoltunk be arról, hogy a Pap Pál utcában lebontottak egy családi házat. Pontosabban, két házról volt szó, amelyeknek a törmelékét igen rövid idő, alig pár nap alatt „elhordták”, viszonylag feltűnés nélkül. Nem mintha valaki is kiállt volna az épületek védelmében, hatósági döntés alapján, a „fejlődés” érdekében bontották le őket…

Akkor még nem tudtuk, hogy a bontási folyamatnak az csak a kezdete volt, azóta még néhány épületet „elhordtak” ebből az utcából, néhány nappal ezelőtt egy kitűnő állapotban lévő, kétemeletes, díszített erkélyű lakóházat is. Az Újvidéken már természetesnek számító munkatempón is túltéve nyomulnak a szűk, kis utcában a négytengelyes teherautók, mivel több helyen is útszűkölet nehezíti meg az átjutást, korábban megkezdett építkezések kerítései torlaszolják el az utat. Most már egyértelmű, hogy a Pap Pál utcának a Šafárik és az Arsa Teodorović utcák közötti szakaszát, a belvárosi református templommal szembeni részt teljes hosszában „rendeltetésszerűvé” teszik, azaz csak a nagyobb, legalább négyemeletes épületeket hagyják meg, teljesen új lakónegyed épül.

 

Szeli Balázs felvétele

Szeli Balázs felvétele

A Pap Pál utca tehát többé-kevésbé autózhatatlanná vált, a gyalogosforgalom pedig veszélyessé, hiszen gyakran le kell lépni a járdáról az úttestre, ahol a torlaszok miatt ideges autósok tövig tapossák a gázpedált.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele