2024. április 12., péntek

Folytatódik a parkolóhelyek felújítása a Felszabadulás sugárúton

A folyamatba már néhány évvel ezelőtt belekezdtek, a város lüktető ereként emlegetett útvonal mentén szakaszokban újítják fel a parkolóhelyeket. A 021. rs most arról számolt be, hogy a munkálatok hamarosan folytatódnak, méghozzá a Zsidó utca és a Makszim Gorkij utca közötti szakaszon.

Az önkormányzat ennek a sugárútszakasznak a felújítására 48 millió dinárt irányozott elő a város költségvetéséből; 149 parkolóhely felújításáról van szó, ezek közül 7 mozgássérültek számára lesz kialakítva.

Megépítenek, azaz kialakítanak majd egy parkolóhelyet elektromos autók számára is, de a szükséges töltőt egyelőre nem építik be. A Parking servis illetékesei emlékeztetnek arra, hogy a parkolóhelyek felújítása során a fákat NEM VÁGJÁK KI, hanem a fatörzsek körül egy kisebb, földes területet hagynak, amelyen keresztül öntözik a növényeket. A parkolóhelyek felújításával párhuzamosan felújítják a kerékpárösvényeket is.

A kivitelező megválasztására kiírt versenypályázat március 6-ig lesz nyitva, ezt követően kezdődhetnek meg a munkálatok, amelyeket a terv szerint 90 nap leforgása alatt kell elvégeznie a leendő kivitelezőnek.

Nyitókép: Hamarosan 149 parkolóhely épül újjá a Zsidó utca és a Makszim Gorkij utca közötti sugárútszakaszon (Fotó: Ótos András felvétele)