2024. április 18., csütörtök

Erő és stabilitás

Fercsik Bence-Máté lett a VaMaDiSz új elnöke

Szerdán tartotta meg tisztújító gyűlését a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz). A szervezet új elnökének egyhangúlag Fercsik Bence-Mátét választották, alelnöknek pedig Rapos Emmát. Az oktatási alelnöki tisztiséget Gellér Noel tölti be, a kül- és belkapcsolatokkal megbízott elnökhelyettesnek Bognár Emesét választották. Az irodavezető és pénzügyi referensi tisztséget Dávid Andor, a HR koordinátori tisztséget pedig Nagy Anikó tölti be ezentúl. Szabadidő-referensnek Ecsegi Ádámot választották, a médiareferens pedig Ladisity Nóra.

 

Fercsik Bence-Máté (Fotó: Albert Éva felvétele)

Fercsik Bence-Máté (Fotó: Albert Éva felvétele)

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy itthon tartsuk a vajdasági magyar fiatalokat. Emellett szeretnénk más ifjúsági szervezetekkel is együttműködni és kiépíteni egy hálózatot. Ehhez egy lépéssel közelebb jutottunk azzal, hogy a tisztújító gyűlésünkre meghívtuk Albert Évát, a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ elnökét, Sörös Andort, a Vajdasági Ifjúsági Központ elnökét és Bata Dóriánt, az Európa Kollégium Hallgatói Érdekképviseletének elnökét a szavazóbizottságba. A VaMaDiSz-ban jelenleg tizenkilenc tag van, de hamarosan további fiatalok is csatlakozni fognak hozzánk – emelte ki Fercsik Bence-Máté, a szervezet újonnan megválasztott elnöke.
Bóka Olivér 2021 óta töltötte be az elnöki tisztséget.

Bóka Olivér (Fotó: Albert Éva felvétele)

Bóka Olivér (Fotó: Albert Éva felvétele)

– Az én elnökségem ideje alatt generációváltás történt a szervezetben, és nehéz volt kitaposni az utat, de sikerült egy olyan csapatot összehozni, amelyik eddig is és a jövőben is sikeresen fogja legyőzni az akadályokat. Büszke vagyok arra, hogy sok mindent sikerült fejlesztenünk, felújítottuk az irodánkat, és új programokat tudtunk megvalósítani. Az új csapat fiatal és ambiciózus, sok szerencsét és kitartást kívánok nekik a munkájukban. A VaMaDiSz eddig is erős volt, és stabil, bízom benne, hogy a jövőben még erősebb lesz. Szeretném megköszönni a partnereinknek és támogatóinknak a rengeteg segítséget. Ökrész Rozáliának, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. előző igazgatójának és Erdődi Edvinának, a Magyar Szó jelenlegi igazgatójának, valamint Hajnal Jenőnek, a Magyar Nemzeti Tanács volt- és Fremond Árpádnak, az MNT mostani elnökének. Köszönettel tartozok Pásztor István elnök úrnak és Pásztor Bálintnak, a VMSZ megbízott elnökének is – mondta Bóka Olivér leköszönő elnök.

A VaMaDiSz tagjai a következő időszakban is szeretnék erősíteni a magyar diákok és egyetemi hallgatók érdekvédelmét.

 

Nyitókép: A VaMaDiSz új vezetősége (Fotó: Albert Éva felvétele)