2024. június 14., péntek

Betlehemezés Vajdaság-szerte

Vasárnap a zentagunarasi Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület Boróka tánccsoportja vendégeskedett a belvárosi templomban. Alsós diákok vajdasági betlehemezést adtak elő a reggeli szentmise végén. A Mária neve plébánia káplánja, Horváth Ákos is zentagunarasi, úgy gondolta, az otthoniakat meghívja Újvidékre. Nagy Bozsik Angéla, a Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület elnöke elmondta, hogy a gyerekek nagyon élvezték a fellépést, a programba egy kis városnézést is beiktattak.

– A csoportban 26 gyerek van, a lányok az angyalok, a fiúk a pásztorok gyakran vicces szerepét játsszák. Ők is, és a közönség is élvezte. Idős néniknek még a könnye is kicsordult, hálálkodtak nemcsak a gyerekeknek, hanem az atyának is azért, hogy ennyire szép élményben lehetett részük – mesélte élményeit Nagy Bozsik Angéla.

A csoport ma Zentán lép fel, 17.30-kor a Karácsonyi Kavalkád keretében, csütörtökön, december 21-én pedig Bajsára hívták meg őket. Ott szabadtéri buli lesz. December 24-én este otthon, Zentagunarason lépnek majd fel a templomban, a mise előtt, december 26-án pedig – hagyományosan – karácsonyi műsort tartanak.

– Karácsony napját a családdal töltjük, de másnap már jut idő a barátokra is. Az egyesület közösen ünnepel, a gyerekeknek nagy élmény az is, amikor idegen közegben, idegen emberek előtt lépnek fel, és idegenek megdicsérik őket, de amikor a családtagok és a rokonság is a nézőtéren ül, az még nagyobb élmény – mondta az egyesület vezetője.

 

Nyitókép: A kisfiúk a pásztorok szerepében (Fotó: Ótos András felvétele)