2024. április 18., csütörtök

Amikor a Tisza virágzik

Pénteken vette kezdetét a népszerű rendezvény Törökbecsén

Pénteken késő délután megkezdődött az Amikor a Tisza virágzik elnevezésű rendezvénysorozat Törökbecsén. A tíznapos eseményen különböző programokkal készülnek a szervezők: csónakázás, hajózás, kirakodóvásár és koncertek is várják az érdeklődőket.

Nevena Subotić, a rendezvény szervezőcsapatának egyik tagja elmondta, hogy az idén rekordszámú látogatóra számítanak.

– Ez valóban az év legromantikusabb eseménye, és mindannyiunknak szüksége van egy kis szerelemre, romantikára és kedvességre. Olyan programot szerettünk volna létrehozni, amelyben mindenki találhat magának valami érdekeset. A város azon munkálkodik, hogy mindenki otthonosan érezze magát. A hintólovakat felkészítették, a csónakokat kifényesítették, a Tisza-partot rendbe tették. Sok pár keresett meg minket azzal a szándékkal, hogy a Tiszán gyertyagyújtással erősítenék meg a szerelmüket, kapcsolatukat. Sokat jelent ez nekünk. Örülünk, hogy a szeretet ezekben a nehéz időkben is megmutatkozik, és mindannyiunknak erőt ad az újabb sikerekhez. Arra kérünk mindenkit, akinek van fényképe akár az idei rendezvényről, akár a korábbi évekből, küldje el a Facebook-profilunk postafiókjába. A legjobb fotó készítőjét egy sparelax hétvégével jutalmazzuk a törökbecsei Tiski cvet szállodában – fogalmazott a szervező.

A tiszavirágzás jelensége alkalmából immár tizenötödik alkalommal gyűlnek össze a természet és a romantika szerelmesei a Tisza törökbecsei szakaszán. A szervezők elmondása szerint a tiszavirágzás jelenségéhez kapcsolódik egy legenda is, amely szerint az élőlény teljesíti a szerelmesek kívánságait. A legendát az ihlette, hogy a rovar három évig lárvaként él a sárban, majd azért tör egy napra a felszínre, hogy szerelmi táncot folytasson. A szervezők kijelentették, hogy a jelenség a folyó tisztaságát jelzi, hiszen a szennyezés elpusztítja az élőlényt.

Amikor a Tisza virágzik elnevezésű rendezvény június 18-ig, vasárnapig tart. A programsorozat Törökbecse önkormányzatának és Törökbecse Turisztikai Szervezetének támogatásával valósul meg.

Nyitókép: A rendezvény kiváló kikapcsolódási lehetőség nem csak a helyiek számára (Kancsár Izabella felvétele)