2024. június 13., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Kampányzáró Bajsán

Felújított templomot és iskolát látogattak meg az önkormányzati választások jelöltjei

A bajsai Testvériség-egység Általános Iskola felújított kazánját tekintette meg kampányzáró útja első állomásán Szatmári Adrián községi elnök, a VMSZ topolyai listavezetőja és a képviselőjelöltek.
– Igyekeztünk minden községbeli polgárt megszólítani, mindenkihez eljutni a kampány alkalmával. Konkrét programunkat és terveinket igyekeztük bemutatni minden egyes településen, mindegyik helyi közösségben. Szerettük volna emlékeztetni a polgárokat az eddig megvalósított projektumokra is. Bajsán többek között a medencére, a labdarúgó pályára és a közvilágítás korszerűsítésére is – nyilatkozta többek között Szatmári Adrián.
A falubeli iskola igazgatónője, Szilágyi Eleonóra elmondta, hogy múlt év őszén üzemelték be az új gázkazánt, aminek a működésével nagyon elégedettek. 
– A régi kazánunk cseréje múlt év nyarán történt meg, és október óta használjuk az újat. Pozitív tapasztalataink vannak, jelentős a különbség, ami a hőérzetet illeti a hideg napokon. Arról nem is beszélve, hogy falunkba már bevezették a gázt, a kazánt egyszerűbb kezelni, tisztább is a működtetése, mint az előző mazuttal működőnek. Magát a kazánt a tartományi titkárság pályázatán nyert támogatásából vásároltuk meg több, mint ötmillió dinár értékben. Hogy iskolánkat rákapcsolják a gáz hálózatra, abban a községi önkormányzat segített bennünket, ennek a költsége több mint 2 millió dinárba került, illetve a helyi közösségünk is támogatott bennünket mindenben – nyilatkozta az igazgatónő.
Ez után a küldöttség a bajsai evangélikus templomhoz ment, amelynek a múlt évben megújult a tetőszerkezete. A vendégeknek az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház lelkésze, Dolinszky Márta esperes mesélt Topolya község egyetlen evangélikus templomának a múltjáról. A felújítási folyamattal kapcsolatban Lackovics Károly, a falu tanácselnöke hozzátette, hogy miután múlt évben belekezdtek a folyamatba, kiderült, jelentősen nagyobb ráfordításra lesz szükség, mint amire eredetileg számítottak. 
– Rosszabb a helyzet a tetőszerkezetet illetően, mint ahogyan azt reméltük, és az eredetileg betervezett 2,5 millió dináros költségek gyorsan felszaporodtak, a végösszeg közel 9 millió dinárba került. Szerencsére vettük az akadályokat a község, a falubeli magánszemélyek és Zsemberi János vállalkozó önzetlen támogatásának köszönhetően, így sikerült méltó módon befejezni templomunk tetőzetének a felújítását – nyilatkozta Lackovics Károly.
A bajsai programot lakossági fórum követte, amin részt vett Valka Károly, Kúla alpolgármestere és munkatársa is, emellett Tomik Nimród, a községi elnök helyettese, önkormányzati képviselőjelölt, Fazekas Róbert, a VMSZ Topolya községi elnöke, önkormányzati képviselőjelölt, a megjelent polgárokat pedig Plohl Edvin a falu titkára, a választások egyik falubeli jelöltje köszöntötte.
 

Nyitókép: A szerző felvétele