2024. június 16., vasárnap

Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál Topolyán

Kiállítások, előadások, koncertek, táncház, néptáncgála

A topolyai Tájházban csütörtökön, május 30-án 9 órakor a Szivárvány Kuckó képzőművészeti szakkör kiállításmegnyitójával startol a XIII. Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál, majd A csillagszemű juhász címmel kezdődik komplex foglalkozás óvodások részére. A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Tulipán csoportja és A Szakkör kézimunkákból összeállított tárlat 18 órakor nyílik meg a Művelődési Ház kiállítótermében. A fesztivál keretében megvalósuló kiállításon az érdeklődők megtekinthetik a 2023/2024-es bútorfestő, illetve makramészakkör, valamint a Tulipán kézimunkacsoport legújabb munkáit.

A kiállítás június 1-jéig, szombatig látogatható. A színházteremben 19 órától Művészetek vonzásában címmel az Aurora Beszédművészeti Műhely összeállítását láthatják az érdeklődők, valamint az ének- és tánccsoportok fellépését, énekes és hangszeres, táncos szólisták közreműködésével.

Pénteken 9 órától pünkösdi nemezelésre várják az alsósokat, 10-kor kezdődik a Juhász zenekar koncertje. A rendezvénysorozat központi eseménye, a Nemzetközi Néptáncgála 19 órakor kezdődik a Csáki Lajos iskola sportcsarnokában.

 

Szombaton a színházteremben a Dűvő zenekar koncertezik, majd a Kodály-házban táncházra várják a műfaj kedvelőit 21 órától.

Minden program ingyenesen látogatható, a Magyar Nemzeti Tanács, a Nemzeti Kulturális Alap, a tartományi oktatási titkárság, Topolya Község Önkormányzata, a Csoóri Sándor Alap, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően.