2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Megújult a Szabadkai Városi Könyvtár csantavéri fiókkönyvtára

1974-ben nyitotta meg kapuit a Szabadkai Városi Könytár csantavéri fiókkönyvtára, azóta nem történt beruházás az épületben. Az utóbbi hónapokban azonban megkezdődtek a felújítási munkálatok, amelyek mostanra a befejező szakaszba értek. Az épületet átmeszelték, új nyílászárókat szereltek be, valamint kicserélték a padlózatot is. A könyvtárba a közeljövőben a könyvek is visszakerülnek, így a helyi lakosok hamarosan már egy esztétikus és modern környezetben barangolhatnak a könyvek világában. A kívül-belül megújult épületet dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, a párt szabadkai listavezetője is megtekintette, majd elmondta, Csantavéren az elmúlt időszakban több beruházás is megvalósult.

– A könyvtár épülete előtt kiépítettük a parkolóhelyeket, új aszfaltburkolatot kapott a Boris Kidrič- és 2. Szőlősor utca, majdnem harminc év után ismét megnyitottuk a napközit a településen, valamint jelentős fejlesztésekre került sor a Hunyadi János Általános Iskolában is. Ugyanakkor a tartományi szerepvállalásnak és az önkormányzati eszközöknek köszönhetően kihelyeztünk egy mobil hulladékudvart a falu központjában, ami rövid időn belül elnyerte a helyiek tetszését – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

 

(Fotografija Diana Der)

Dér Dianna felvétele

Az új köntösbe bújt könyvtár rövidesen tovább folytatja munkáját a könyvek és az olvasás népszerűsítésében, de könyvbemutatóknak, családi és gyermekprogramoknak is kiváló színhelye lesz.

A Szabadkai Városi Könyvtár csantavéri fiókkönyvtárának renoválása a Tartományi Mezőgazdasági Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság támogatásából valósult meg. A beruházás értéke 3,5 millió dinár volt.

Az eseményen mások mellett jelen volt Góli Csilla, Gyivánovity Dániel és Sövény Rudolf, a VMSZ szabadkai képviselőjelöltjei, Kudlik Zoltán, tartományi művelődési, tájékoztatási és vallási közösségi segédtitkár, Szabó Gábor, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatója, András Gyuricsin Attila, a VMSZ csantavéri helyi szervezetének az elnöke és a VMSZ szabadkai képviselőjelöltje, valamint Ercsi Hargita, a szabadkai városi tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja, a VMSZ szabadkai képviselőjelöltje.

Nyitókép: Dér Dianna felvétele