2024. április 20., szombat

Készül a Majsai híd

Haladnak a munkálatok Szabadka északkeleti részén is

Nagyban folynak a munkálatok a Majsai híd helyén. Az első felüljárót 1913-ban emelték, melyet 1980-ban megemeltek a vasút villamosítása miatt. Az akkor még macskaköves híd hamar Szabadka egyik jellegzetességévé vált. Lovaskocsik, gyalogososok, kerékpárosok és gépjárművek egyaránt közlekedtek rajta. A környéken élők közül sokan emiatt is fájdalommal nézték, ahogyan derékba törték a pontosan 110 évet élt hidat. Korábbi felmérések szerint a híd statikai állapota már évek óta nem engedte meg a nagy fokú közlekedést, ám így is hősiesen állta a tavalyi feltorlódott tumultust, amely a nap 24 órájában ránehezült, miután lezárták a Makszim Gorkij úton lévő aluljárót. December 22-én viszont eddigi mivoltában megszűnt létezni a Majsai híd, a munkagépek ledöntötték, hiszen a nagy ütemben haladó vasútfejlesztés elérkezett eddig a pontig.
Kern Imre alpolgármester két hete a Pannon RTV-nek azt nyilatkozta, hogy a híd augusztus végére, Szabadka Város napjára készülhet majd el, ami az időjárástól is függ.
Láthatóan haladnak a munkálatokat, állapíthattuk meg ottjártunkkor. A négy henger alakú oszlop alapját már mélyen beásták a földbe, és most ássák a híd másik lábánál is ezen tartóoszlopok alapjait. A helyszínen henger alakú armatúrahegyek állnak, melyek az oszlopokat fogják erősíteni. A tervrajz szerint a híd régi formájában fog újjáépülni, ennek tövében, a Vasutas-település oldalán egy körforgalom vezeti át majd a forgalmat a Majsai útra. Az alpolgármester a televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a körforgalomra még nincsenek biztosítva a pénzeszközök, de akár már a koalíciós tárgyalások során megpróbálják elérni, hogy az állam erre biztosítson összegeket.
Megtekintettük a Koszovó utcában felépített aluljárót is, melynek átadását február elejére jelentették be, ám ezt február 10-re, szombatra napolták el. Az említett aluljáróban még hiányzik az aszfaltburkolat, a Csordás-út felé vezető oldalon pedig egy körforgalom van készülőben. Az aluljáró forgalomnak szánt szélessége nagyjából 7 méter széles, és egy gyalogosoknak vagy kerékpárosoknak szánt járdával rendelkezik. Az Akác utca bejárata igen szűk lett, mindössze 4–5 méter széles az aluljáróból kivezető kerítés miatt. Az, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok hol tudnak majd közlekedni, az egy láthatóan kiépített járdán kívül, még nem tudni, ám hely van rá bőven az aluljáró mindkét oldalán.
Megnéztük a Majsai híd és a Koszovó utca között felépített kereszteződést, melyen láthatóan lelassultak a munkálatok, ám a betonkonstrukció már áll. Ahogyan láttuk, a Jovan Mikić utca ezen szakaszán, azaz a Tramp bolt utcájában, lebontották a vasút oldalán lévő házakat és felmarták az aszfaltot. A munkálatok tehát haladnak, a lakosok pedig várják a végeredményt.

Koszovó utcai aluljáró / Molnár Edvárd felvétele

Koszovó utcai aluljáró / Molnár Edvárd felvétele

Nyitókép: Majsai-híd / Molnár Edvárd felvétele