2024. június 17., hétfő

Beruházás Bácsföldváron

Új kerékpárutat és gyalogjárdát építenek a faluban

Az óbecsei községhez tartozó Bácsföldvár polgárai, illetve mindazok, akik a Gyöngyszigetre, a Holt-Tisza Természetvédelmi Parkba tartanak, a közeljövőben az újonnan kialakított kerékpárutat, illetve gyalogutat használhatják. A mintegy 1400 méter hosszú úttest építési munkálatai a végéhez közelednek. Az illetékesek elmondása szerint a munkálatok mintegy 58 millió dinárba kerültek, amelyből a Tartományi Energiaügyi, Építőipari és Közlekedési Titkárság 42,6 millió dinárt hagyott jóvá, míg az óbecsei önkormányzat több mint 15 millió dinárt szánt erre a célra. 

– Nagyon fontos ez a beruházás számunkra, több okból kifolyólag. Először is szeretnénk ezt a Bácsföldvár és a Gyöngysziget közötti utat biztonságossá tenni, hiszen történt már közlekedési baleset ezen az útszakaszon. Az út kiépítésével a gyalogosok és a kerékpárosok is biztonságosan közlekedhetnek majd. Ezenfelül a beruházással a bácsföldvári polgárok igényeit is kielégítjük, akik már éveken keresztül prioritásként határozták meg az út kiépítését – mondta Vuk Radojević, a község polgármestere.

Az út mellett padokat és szemeteskosarakat helyeznek el, de az illetékesek azt is tervezik, hogy az útszakaszon közvilágítás is lesz, amelyet napelemes lámpák segítségével oldanak meg. Az önkormányzat képviselői, akik őszre fákat is szeretnének ültetni az út mellé, illetve a zöld területet rendezni, remélik, hogy ez a beruházás fellendíti majd az idegenforgalmat is.

Nyitókép: Bácsföldváron hamarosan befejezik az útépítést