2024. április 14., vasárnap

Fiatalok a fiatalokért

Kétnapos program Óbecsén az ifjúsági világnap alkalmából

Pénteken és szombaton a fiataloké a főszerep Óbecsén, ugyanis Óbecse Község Ifjúsági Irodája a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából színes programokkal várja/várta az érdeklődőket. A kétnapos rendezvény, amelyet a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatott, Az önkéntesség csapatmunkát jelent elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Villanyroller, elektromos kerékpár, valamint quad kipróbálására, továbbá lovaglásra is alkalma volt annak a mintegy ötven fiatalnak, akik részt vettek az eseményen, emellett a szervezők a Tisza-part adta lehetőségeket is kihasználták: SUP deszkázás, motorcsónakázás, kajakozás és kenuzás is szerepelt a programban. Óbecse Község Ifjúsági Irodájának a mottója a Fiatalok a fiatalokért, és egyik célja a társadalmi felelősségvállalás, a csapatszellem, valamint a fiatalos energia fenntartása és fejlesztése a fiatalok körében.

– Óbecse Község Ifjúsági Irodája a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatásának köszönhetően úgy döntött, hogy megjutalmazza a szervezet önkénteseit a nemzetközi ifjúsági nap alkalmából. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is sok érdekes és tartalmas programmal készültünk a helyi High-tech sportbázis jóvoltából. Célunk, hogy ezzel a rendezvénnyel erősítsük a csapatszellemet, megköszönjük a tagoknak az egész évi munkájukat és törekvéseiket. Hálával tartozunk, amiért ezek a fiatalok az önkéntes munkájukkal példát mutatnak a kortársaiknak – mondta Marina Kekić, az ifjúsági iroda egyik munkatársa.

Az ENSZ közgyűlése 1999-ben nevezte ki augusztus 12-ét a fiatalok világnapjává. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok társadalomban elfoglalt szerepére és jogaira.