2024. július 18., csütörtök

Falunapot ünnepeltek Péterrévén

Főzőverseny és színes programok várták az érdeklődőket szombaton a Tisza-parton

A péterrévei helyi közösség szervezésében az idén tizenegyedik alkalommal ünnepeltek falunapot Péterrévén. Az egész napos rendezvény, amelynek a Tisza-part adott otthont, már reggel nyolc órakor birkapörköltfőző versennyel vette kezdetét, a délelőtti órákban gyermekfoglalkozások és játékok várták a legkisebbeket. Délután sportjátékokkal és versenyekkel, továbbá gazdag művelődési műsorral készültek a szervezők, az esti órákban pedig színdarab és koncertek várták az érdeklődőket.

– Sokan eljöttek, becsléseink szerint mintegy 1500-an látogattak ki a rendezvényre. Bízunk abban, hogy az esti órákban még többen lesznek. Igazán gazdag művelődési műsorral készültünk, nagyon örülünk annak, hogy ennyi gyermek van a faluban, sokan közülünk színpadra lépnek. A főzőverseny résztvevői szép eredményeket értek el, és nagyon finom ételeket készítettek. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen szép rendezvényt tudtunk megszervezni a falu lakosságának, de a környező településekről is érkeztek ismerősök – fogalmazott Németh Imre, a péterrévei helyi közösség tanácsának elnöke. A főzőversenyre 18 csapat nevezett be.

A helyi Györe Róbert főztje nyerte el a zsűri tetszését.

– Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy megnyerjük a főzőversenyt. Igaz, nem látszik rajtam, de szeretek enni, és mint kiderült, a főzésben sem vagyok olyan rossz. A birkapörkölt elkészítésének nem volt nagy titka, hagyományosan főztem: felraktam a vöröshagymát, lassan megpirítottam, aztán belekerült a hús, majd sóval, borssal, fokhagymával és a fűszerpaprikával ízesítettem. Baráti társasággal érkeztünk a rendezvényre, több mint tízen vagyunk, szépen összejöttünk – mondta Róbert.

A falunap alkalmából szervezett eseményre szép számban érkeztek olyanok is, akik ugyan nem vettek részt a főzőversenyen, de baráti meghívásnak eleget téve nem maradtak otthon. Faragó Enikő férjével és három gyermekével látogatott ki a Tisza-partra.

– A barátaink hívtak meg minket, ők főztek, mi ebédre jöttünk a családommal. Nagyon szép az idő, gazdag programmal készültek a szervezők. A gyerekek is nagyon élvezik a különféle programokat, minden versenyszámban részt vettek.

Nyitókép: Művelődési műsorral is készültek a szervezők (Kancsár Izabella felvétele)