2024. február 23., péntek

A polgáraink elégedettsége az első

Hamarosan befejeződik a nagykikindai Uroš Predić utca felújítása

A végéhez közeledik a nagykikindai Uroš Predić utca rekonstrukciója, amelyet teljes hosszában, tehát 270 m hosszan és 4 m szélesen szegélyekkel és csapadékelvezető-rendszerrel ellátva, aszfaltoznak újra. A nagykikindai önkormányzat a helyi közvállalattal együttműködve 70 millió dinárt biztosított a város, valamint Kisorosz, Basahíd, Homokrév és Töröktopolya közúti infrastruktúrájának rekonstrukciójára. A munkálatokat, amelyeket az Ekogradnja cég végez, szerdán Nikola Lukač polgármester is megtekintette.

– Nincs is jobb annál, mint amikor olyan mosolygó és elégedett polgárokkal találkozunk, akiknek az életkörülményein javítani tudtunk. A közúti infrastruktúra felújítására és helyreállítására 70 millió dinárt különítettünk el. A Plavi čuperak óvoda felé vezető Branko Radičević utca munkálatai is hamarosan befejeződnek, szükség van a polgárok türelmére, de ezek nagyon fontos és nagy jelentőségű munkák a város számára. Az állami és a tartományi adminisztrációval kialakított kiváló együttműködésnek köszönhetően haladunk előre, folytatjuk a munkálatokat, mert számunkra a polgáraink elégedettsége az első – mondta a polgármester.

Az Ekogradnja dolgozóinak egy hónapon belül be kell fejezniük az összes tervezett munkát.

– A közúti infrastruktúra felújításával kapcsolatos munkálataink a végéhez közelednek, ez a szakasz volt az egyik fő pont az általunk megkötött szerződésben. Azért volt fontos a beruházás ebben az utcában, mert nagyobb esőzések alkalmával mindig itt maradt az esővíz. A szerződés részeként másodlagos bekötéseket helyeztünk el a háztartásokhoz, illetve a parkolóhelyekhez is. Homokréven nemrég fejeztük be a rekonstrukciót, Kisoroszon elkezdtük, míg Töröktopolyán és Basahídon várjuk a munkálatok elkezdését – tette hozzá Čedo Gvero, a nagykikindai közvállalat megbízott igazgatója.

Nyitókép: Az utca lakóinak nagyon fontos ez a beruházás, ugyanis nagyobb esőzések után a vízelvezetés nem volt tökéletes (Fotó: Nagykikindai önkormányzat)