2024. július 24., szerda

Megújult Magyarkanizsa egyetlen középiskolája

A nyílászárók cseréjét újabb beruházás is követi

Kedden Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa község polgármestere és Bagány Ágnes, a községi tanács oktatással megbízott tagja a Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontot járta körbe Sterbik Ildikóval az intézmény igazgatónőjével. Az iskolában a közelmúltban az elavult nyílászárók cseréje történt meg, 4,1 millió dinárból. Az épületre ráfért az újítás, ugyanis az ajtók és az ablakok több évtizede szolgáltak már, huzatoltak is, így elengedhetetlen volt ez a befektetés. A helyszínen Sterbik Ildikó beszámolt róla számolt róla, hogy a nyílászárók cseréjére a tartomány 3,4 millió dinárt biztosított, az önkormányzat pedig 700 ezer dinárral járult hozzá.

– Intézményünk tavaly a Tartományi Oktatási Titkárságnál nyílászárók cseréjére pályázott. Nagy örömünkre sikerrel jártunk és a pályázatunk nyert, amihez a magyarkanizsai önkormányzat is hozzátette a maga részét. Az iskola épületén kicserélhettük végre a régi, elavult nyílászárókat, és így megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a diákjaink és tanáraink számára, sőt tovább is gondolkodhatunk. A felújítás következő fázisára is pályáztunk már, mégpedig a fő épület külső szigetelésére, az ott lévő ablakok újrafestésére, illetve a fal külső festésre is. Ennek még várjuk az eredményét. Ugyanakkor az iskola nem feledkezik meg arról sem, hogy mezőgazdasági szakterületen is oktatunk, és a Tartományi Mezőgazdasági Titkársághoz is benyújtottuk a pályázatunkat, ugyanis egy nagy erőgépre is szükségünk van – mondta az igazgatónő.

Fejsztámer Róbert elmondta, hogy az önkormányzat éves költségvetését úgy alakítják, hogy abból jusson a tanintézményekre is.

– Fontos, hogy olyan tanintézményeink legyenek a községben, akár óvodáról, akár iskoláról vagy épp az egyetlen középiskolánkról beszélünk, melyek a szülők és a gyermekek számára is minden igényt kielégítőek. Az oktatás minősége, az infrastrukturális rendezettség, illetve a felszereltség is a megfelelő alapot biztosítja az intézményeinkbe járóknak. Az oktatási intézmény mérőszáma a diákok száma, ezt is szem előtt kell tartani. Nagyon örülök annak, hogy az igazgatónő vezetésével a középiskola arra törekszik, hogy minden pályázatot megragadva fejlődjön és versenyképes legyen a többi iskolával szemben – mondta a polgármester.

A Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban a következő, 2024/25-ös tanévben új szak is nyílik, mégpedig leendő virágkertészet várnak Magyarkanizsára.  

Nyitókép: A nyílászárók cseréje a főépület udvar felőli részén valósult meg (Puskás Károly fényképe)