2024. június 13., csütörtök
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024.

Két éven belül összekötetés az autópályával

A Moholi nagy úton újabb 6 kilométeres útszakasz kiépítésébe kezdtek bele

Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere pénteken hivatalosan megnyitotta az útépítési munkálatokat a Moholi nagy úton, amelyen a meglévő szűk 7 kilométeres aszfaltút mellé újabb 6 kilométeres szakasz épül meg az elkövetkező 3-4 hónapban a szerbiai építésügyi minisztérium finanszírozásában. A munkálatok helyszínén, a nagy nyárfáknál a polgármester elmondta, hogy ezen kívül az elkövetkező két évben újabb 17 kilométeres útszakaszt építenek ki. Ezzel Ada községet összekötik az Újvidék-Szabadka autópályával, amely 30 kilométerre van Mohol központjától. 

 

A Moholi nagy út kiépítése a kijáratot biztosíthatja Ada községnek az autópályára (Fotó: Csincsik Zsolt)

A Moholi nagy út kiépítése a kijáratot biztosíthatja Ada községnek az autópályára (Fotó: Csincsik Zsolt)

– Hatalmas jelentőségű beruházást indítunk újra, illetve valósítunk meg, mégpedig a Moholi nagy utat szeretnénk kiépíteni a következő két évben. Az idén, 2024-ben újabb 6 kilométeres útszakasz kiépítése lett leszerződve. Ezek a munkálatok az elkövetkező néhány hónapban megvalósulnak. A fennmaradt 17 kilométeres szakaszt az Újvidék-Szabadka autópályáig két részben, 2025-ben és 2026-ban szándékozzuk véghezvinni – nyilatkozta Bilicki Zoltán. – Szeretném kihangsúlyozni, hogy ennek a projektumnak a megvalósítása nagy mértékben függ az aktuális községi vezetés és a szerb kormány közötti szoros együttműködéstől. Bízunk abban, hogy ezt az együttműködést folytatni is tudjuk a következő években. Ez az útszakasz közvetlen kijáratot és kapcsolatot jelent Ada község számára az autópályával. Az út megépítése után 12-15 perc utazásra lennénk az autópályától. A jövőben ez a tény hatalmas ösztönzést jelenthet a községi gazdaság fejlődésében, de a helyi turizmus szempontjából, és más területeken is hatalmas lehetőségeket biztosít nekünk. Az építésügyi minisztérium a Szerbia Útjai közvállalaton keresztül finanszírozza a beruházást. Az önkormányzat tervei és építkezési engedélye alapján kezdődött a projekt megvalósítása, sikerült kiharcolnunk azt, hogy a minisztérium finanszírozza a munkálatok egészét. Az idénre tervezett 6 kilométeres szakasz kiépítése és a már meglévő útszakasz javítása megközelítőleg 500 millió dináros beruházást jelent – hallottuk az adai polgármestertől.

Nyitókép: Bilicki Zoltán adai polgámester megnyitotta az útépítési munkálatokat a Moholi nagy úton (Fotó: Csincsik Zsolt)