2024. április 24., szerda
VERBÁSZ

Ma Magyar Konyha és Hagyomány Fesztivál

A verbászi platánfák alatt ma, szombaton ötödik alkalommal tartják meg a Magyar Konyha és Hagyomány Fesztivált. A szervezők színes programmal várják az érdeklődőket.

A rendezvényt évről évre többen látogatják, hiszen a kulturális műsor mellett lehetőség nyílik a különböző hagyományok bemutatására, mondta Bógáncs Andrijašević Lívia, a fesztivál egyik szervezője.

−Az eseményt először 2019-ben szerveztük meg az új kenyér ünnepség egyik kísérőrendezvényeként. Azóta új ötletekkel, sok új kiállítóval és kínálattal bővültünk, a Magyar Nemzeti Tanács és a város pedig támogatja elképzelésünket. A kirakodóvásár és a kézműves termékek kiállítása mellett fontosnak tartjuk bemutatni az érdeklődőknek a magyar gasztronómia különlegességeit, azt, hogy őseink mi mindent készítettek, sütöttek és ettek annak idején. Az elmaradhatatlan lángos és a fánk mellett ezúttal is megkóstolhatják a közkedvelt pörköltet, amelyet többféle húsból is el lehet készíteni, de lesz még sült kolbász, sajtfélék, kürtős- és más kalács is.

A szombati programot ismertetve Bógáncs Andrijašević Lívia elmondta, a kirakodóvásár délelőtt 11 órakor kezdődik, a fesztivál megnyitója 14 órakor lesz. A rendezvényen a legkisebbeket számára különböző műhelymunka, arcfestés, rajzolás stb. várja.