2024. július 20., szombat

Számos kísérőrendezvénnyel készültek a szervezők

A szombaton Magyarcsernyén zajlott falunapi programok sorsát megpecsételte a viharos időjárás

Az elmúlt hétvége szélsőséges időjárási körülményei több vajdasági rendezvény sorsát is megpecsételték. Nem történt ez másképp Magyarcsernyén sem, ahol pénteken este szabadtéri diszkóestet, szombaton pedig ugyanezen program keretében a magyarországi heavy metal egyik nagy ikonjának számító Kalapács együttes koncertjét is le kellett fújni a hatalmas felhőszakadás miatt. A lemezlovasok bulijait néhány egyeztetés után sikerült másnap estére áttenni, így azok, akik ennek a műfajnak hódolnak, vasárnap a focipályán bulizhattak.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

Természetesen a hétvége nemcsak a koncertekről szólt, a szervezők a gyermekekről sem feledkeztek meg. Délelőtt a legkisebbek Pókemberrel és Unikornissal fényképezkedhettek, táncolhattak, körjátékozhattak. Ennek a programnak a szervezője Sijuk Csilla magyarcsernyei édesanya volt, aki elmondta, hogy a két mesehős összesen harminc kisgyermeket szórakoztatott.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

– Az idei Falunapra is hívtunk animátorokat, akiknek a programja hétéves korig ajánlott. Ilyenkor azok a szülők is hazatérnek és kihozzák a focipályára a gyermekeiket, akik a faluból elszármaztak, elköltöztek. Ezt az animátorokkal való foglalkozást csak úgy tudtuk megvalósítani tavaly is és az idén is, hogy május 1-jére májusfaszalagokat készítettünk, és azt a pénzt, ami az arra szánt önkéntes adományokból befolyt, kicsit kipótolva, erre a programba fordítottuk – számolt be az édesanya.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

A Magyarcsernyei Ifjúsági Klub a kicsit nagyobb gyermekek számára szervezett ügyességi játékokat, mint zsákbafutást, tojáshordást, lisztfújást és dinnyeevő versenyt. Az egyesületben az elmúlt időszakban tisztújítást is tartottak és az új elnök Hódi Ákos lett, akitől megtudtuk,

hogy minden résztvevő számára készültek valami aprósággal, egy kis csokival, és a megmaradt dinnyéket is felvágták.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

– Egyesületünknek most, hogy talán már véget ért a koronavírus-járvány, az elsődleges célja az, hogy az elmúlt évekhez képest ismét aktívabb legyen. Szeretnénk összefogni a falu fiataljait, minél sűrűbben bulit tartani, de nemcsak azokon lesz a hangsúly, hanem hogy a kisebb gyermekeknek is szervezzünk foglalkozásokat, vetélkedőket. Így megismerkedhetnek klubunk munkájával, és reményeink szerint később csatlakoznak is hozzánk – mondta Hódi Ákos.

A késő délutáni órákban az Ady Endre Művelődési Egyesület művelődési műsort is szervezett, amelyen az egyesület szakosztályai léptek fel, a három néptánccsoport, a citerások, a szavalók, az asszonykórus és a zenekar, valamint Gúth Emília udvarnoki énekesnő, aki két saját és két másik ismert dallal érkezett. Az énekesnő napilapunknak elmondta, hogy már hatéves kora óta énekel, és azóta számos vetélkedőn vett részt, amelyekről szép eredményekkel tért haza. Hozzátette, hogy nagyon szereti a zenét, mert számára erőt ad, és megtalálja magát benne.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

– Ez egy nagyon nehéz szakma, rengeteg türelmet és kihívást ígér. Az álmokat nem szabad egy-egy buktatónál, kudarcnál feladni, szorgalmasan kell dolgozni, és nagyon fontos, hogy el kell hinni azt, hogy a kitűzött célok és álmok megvalósulhatnak, és akkor jönni fognak a sikerek is – fogalmazta meg intelmeit Gúth Emilia.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

A magyarcsernyei Orion rockegyüttes a Falunapokon minden évben egy kisebb összeállítással szórakoztatja a közönséget. Mint kiderült, a próba folyamatait nehézkessé teszi az, hogy a dobosuk, Vastag Ottó külföldön él és dolgozik, így csak ritkán tud hazajönni. Szombaton este több mint tizenöt magyar rock zeneszámból álló csokorral léptek a színpadra. Az együttes frontembere, Hódi Ákos énekel és gitározik is. Tőle megtudtuk, hogy a csapat tagjai már gyermekkorukban is együtt zenéltek, énekeltek.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

– Mi már általános iskolás korunkban is együtt zenéltünk, viszont az még nem volt az igazi, akkor csak érdeklődtünk a hangszerek és a zene iránt. Az idő múlásával megtanultunk egy-egy hangszeren játszani, és  2015-ben, szintén a Falunapkon volt az első fellépésünk a nagyközönség előtt, úgyhogy ez mindig nagy esemény számunkra. Oláh Anita énekel, Vastag Ottó dobol, Ördög Zoltán pedig, aki később csatlakozott az együttesünkhöz, basszusgitáron játszik – mondta Hódi Ákos.

Vidács Hajnalka felvétele

Vidács Hajnalka felvétele

Az együttes tagjainak az idén különleges szerepkör is jutott, ugyanis az ő feladatuk lett volna megalapozni a jó hangulatot a magyarországi Kalapács együttes fellépése előtt, de a koncertet a rossz időjárás miatt a szervezők lefújták.

Nyitókép: Vidács Hajnalka felvétele