2024. április 30., kedd
NŐI EB

A házigazda letarolta Norvégiát

Bár még csak a csoportkör közepe táján jár az angliai női Európa-bajnokság, máris sok fölényes győzelem született a tornán. Mindegyiket felülmúlta viszont a házigazda legutóbbi diadala, az angol lányok ugyanis a brightoni Amex Stadionban női Eb-rekordot jelentő nyolcat vágtak Norvégiának, amivel egyúttal negyeddöntős helyüket is biztosították. Sarina Wiegman tanítványai már a nagyszünetben 6 lőtt gólnál tartottak, amit további kettővel növeltek az előzetesen valamivel szorosabbnak ígérkező összecsapáson. A legeredményesebb Bethany Mead mesterhármast jegyzett, kétszer talált be Ellen White, Georgia Stanway, Lauren Hemp és Alessia Russo pedig egyszer-egyszer.

A csoport másik mérkőzésén Ausztria legyőzte az északíreket, így az utolsó forduló osztrák–norvég ki-ki meccsén dől el, ki lesz a második továbbjutó Anglia mögött.

Eredmények, 2. forduló, A csoport: Ausztria–Észak-Írország 2:0, Anglia–Norvégia 8:0. A sorrend: Anglia 6, Ausztria és Norvégia 3, Észak-Írország 0 pont.

Ide kapcsolódik, hogy a héten lezárul a Bajnokok Ligája első selejtezős fordulója. A magyar bajnok Ferencvárosra máris komoly feladat vár, hiszen a kazahsztáni Kosztanajban mindössze gól nélküli döntetlent hozott össze Sztanyiszlav Csercseszov együttese, így a Zöld Sasoknak kötelező ma este (20 óra) legyűrni a Tobolt.