2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Denevérek a veszélyzónában

Hatalmas a tolongás a spanyol bajnokság kiesőzónájának tájékán. A szebb napokat látott Valencia a hétvégi forduló zárómeccsén Justin Kluivert tizenegyesével mentett pontot a korai vezetést szerző (Comesana, 9.) Rayo Vallecanóval szemben, így pillanatnyilag kikerült a sereghajtó hármas mezőnyéből, de csak hajszállal. A tabella ezen régiójában ugyanis a Cádiz és a Valladolid 28, a Valencia, az Espanyol és az Almería pedig 27 pontos, ebből a tolakodó ötösből pedig két csapat – a már borítékolható kieső, 13 pontos Elche mellett – a következő szezont a másodosztályban tölti. Az pedig nyilvánvaló, hogy a Denevérek számára lenne a legmegalázóbb ez a forgatókönyv…

Az egykori holland kiválóság, Patrick Kluivert fia, Justin fontos pontot mentett a Valenciának a góljával (Fotó: El País/EFE)

Az egykori holland kiválóság, Patrick Kluivert fia, Justin fontos pontot mentett a Valenciának a góljával (Fotó: El País/EFE)

Angol bajnokság, 29. forduló: Everton–Tottenham 1:1. Az élcsoport: Arsenal 72, Manchester City (–1) 64, Newcastle (–2), Tottenham és Manchester United (–2) 50 pont stb. Olasz bajnokság, 28. forduló: Empoli–Lecce 1:0, Sassuolo–Torino 1:1. Az élcsoport: Napoli 71, Lazio 55, Milan 51, Inter és Roma 50 pont stb. Spanyol bajnokság, 27. forduló: Valencia–Rayo Vallecano 1:1. Az élcsoport: Barcelona 71, Real Madrid 59, Atlético Madrid 54, Real Sociedad 48, Betis 45 pont stb.

U17-ES VB

Elvették Perutól a rendezési jogot

A FIFA elvette Perutól az U17-es világbajnokság rendezési jogát. A sportági szövetség hétfőn közölte: a dél-amerikai ország nem teljesítette a vállalt infrastrukturális beruházásokat, ezért nem lehet a november 10-e és december 2-a között sorra kerülő torna házigazdája. A FIFA közleményében azt írta, a perui szövetséggel (FPF) meglévő remek munkakapcsolat ellenére nincs garancia arra, hogy a munkálatok időben befejeződnek. Egy héten belül ez a második utánpótlás-világesemény, amelynél új rendező után kell nézni: múlt héten a FIFA az U20-as világbajnokságot vette el Indonéziától, miután Bali kormányzója, a nyíltan a palesztinokat támogató Wayan Koster megtagadta a tornára kvalifikált izraeli futballisták fogadását.

Nyitókép: Az egykori holland kiválóság, Patrick Kluivert fia, Justin fontos pontot mentett a Valenciának a góljával (Fotó: El País/EFE)