2024. április 30., kedd

Idegenbeli győzelmekkel a nyolc közé

A szerb kupa nyolcaddöntői közül hetet ma délután rendeznek meg, a nyolcadikat lejátszották tegnap, a Partizan Valerij Bozsinov duplájával nyert Žarkovón 2:0-ra. A mai találkozók közül kettőnek lesz vajdasági kötődése, a szabadkai Spartacus ugyanis Belgrádban, a Voždovac vendégeként próbálja meg kiharcolni a továbbjutást, az újvidéki Vojvodina messzebbre utazik, a Novi Pazarhoz látogat.

A bajnokságban elfoglalt pozíciók alapján mindkét együttes esélyesnek számít idegenben is. Különösen igaz ez a Szuperligában második Vojvodinára, amelynek vendéglátója a 12. helyen áll 18 pont lemaradással az újvidékiekhez viszonyítva. A két gárda szeptember közepén bajnokin már találkozott Novi Pazarban, akkor a Voša 2:1-es győzelmet aratott. A szabadkai klub 18 ponttal a 7. a Szuperligában, négy ponttal és pozícióval előzi meg a Voždovacot, amelyet idén már egyszer legyőzött Belgrádban, a bajnokság nyitófordulójában 3:0-ra diadalmaskodtak a Kék Galambok.

A Vojvodina éppen a Voždovac elleni 3:1-es bajnoki siker után utazik Novi Pazarba, Nenad Lalatović edző sokkal nehezebb vendégjátékra számít, mint azt a bajnoki helyezések alapján várni lehetne, amit főleg a sérülések miatt megtizedelt játékoskerettel magyarázott: „Ismert előttünk, hogy ott mindig forró a hangulat, ráadásul ez előtt a mérkőzés előtt a keret-összeállítás is problémás, hiszen nem számíthatunk Kovačevićre, Trifunovićra, Aksentijevićre és nagy valószínűséggel Mićićre sem. De hangsúlyozom, hogy mi vagyunk a Vojvodina, egy nagy klub, és csak a győzelem érdekel bennünket. Úgy hiszem, hogy a miénk a legjobb csapat a Szuperligában, amit szeretnénk bizonyítani a kupameccsen is.”