2024. április 30., kedd
LABDARÚGÁS

Meddig ül még Nikolić a padon?

Szalai Ádám, valamint a feröeri Gunnar Nielsen kapus és Sonni Ragnar Nattestad (fotó: MTI)

Szalai Ádám, valamint a feröeri Gunnar Nielsen kapus és Sonni Ragnar Nattestad (fotó: MTI)

Nem sikerült jól a magyar válogatott első mérkőzése a 2018-as világbajnokság selejtezőjében: Bernd Storck csapata gól nélküli döntetlent játszott a Feröer szigetek vendégeként, így egy ponttal a tarsolyában várhatja az október 7-ei folytatást, amikor az Európa-bajnok Portugáliát legyőző Svájc látogat Budapestre.

Hiába volt többet a magyar csapatnál a labda, a feröeriek voltak a veszélyesebbek a mérkőzésen, kapufáig is jutottak, s a Király Gábor visszavonulása után pályára lépő Gulácsi Péternek többször is akadt dolga a mérkőzésen. A középpályáról nagyon hiányzott Gera Zoltán, s Nagy Ádám egyedül képtelen volt védekező és szervező feladatokat is ellátni, mivel Németh Krisztián és Elek Ákos teljesítménye elmaradt a várttól.

Továbbra is kérdőjeles, hogy az idén is jó formában levő zentai Nemanja Nikolić miért csak húsz percet kapott, ugyanis a Legia csatárának a pályára lépésével megélénkült a magyar együttes támadójátéka. Nikolić azonnal helyzetbe került, lövését azonban blokkolták, később pedig egy éles beadása okozott gondot a feröeri védelemnek, de valamennyi magyar játékos lemaradt a középre lőtt labdáról. Pályára lépésétől a mérkőzés végéig több veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, mint Szalai Ádám és a fél óra után sérülés miatt lecserélt Priskin Tamás együtt a 90 perc alatt.

Bernd Storck, a magyarok szövetségi kapitánya szerint az volt a fő gond, hogy hiába volt a hajrában négy támadó is a pályán, kevés helyzetet sikerült kialakítani, a kapuig vezető úton többnyire nem a legjobb megoldást választották a játékosok.

Nehéz mérkőzést vívtunk egy erős ellenféllel, ezt el kell fogadni. Nem jelenthetjük ki, hogy romlottak a továbbjutási esélyeink, mivel hosszú még az út, a továbbjutás csak jövőre dől el, és most a következő mérkőzésre kell összpontosítanunk. Svájccal játsszuk a következő mérkőzésünket, azzal a Svájccal, amelyik legyőzte a portugálokat, vagyis tudjuk, hová kell fejlődnünk… Mindent el kell követnünk, hogy azt a meccset megnyerjük” – mondta Storck tegnap a repülőtéren rendezett sajtótájékoztatón.

Nem volt különösebb probléma a védekezéssel, de természetesen van még miben javulnunk a következő mérkőzésekig. Ez volt az első mérkőzésem az Eb-n elszenvedett sérülésem óta, de nem éreztem semmit ebből a sérülésből, ezen a meccsen igazolást nyert, hogy immár teljesen egészséges vagyok, és készen állok a játékra” – nyilatkozta az MLSZ.hu-nak Fiola Attila.