2024. május 8., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Visszavágó Párizsért

Bár a múlt heti PSG–Bayern nyolcaddöntős ütközetet is a BL aktuális állomásának csúcsrangadójaként harangoztuk be, kétségkívül ugyanezt a címet érdemli meg az a párharc is, amely ma a liverpooli Anfieldben veszi kezdetét. A legendás stadionban ugyanis megismétlődik a tavaly májusi finálé a Liverpool és a Real Madrid között, így felesleges is leírni, hogy döntőnek beillő nyolcaddöntő elé nézünk… Párizsban háromnegyed éve egyetlen gól, a Valverde élesen belőtt labdájára érkező Vinícius Júnior találata döntött a Királyi Gárda 14. trófeájáról, és könnyen lehet, hogy a tét méretéhez illően akár a teljes 180 percnyi viadal alatt egyetlen gól dönt ezúttal is. A Mersey-partiak egyébként bizakodva várhatják a meccset, hiszen két bajnoki győzelemből érkeznek, ami ritkaságszámba megy a szezon eleje óta tartó bukdácsolásuk közepette. A Blancók a hazai pontvadászatban néhány közelmúltbeli botláson vannak túl, így tetemes lemaradásba kerültek a Barcelona mögött, ám a másfél hete megnyert klub-vb jobb kedvre deríthette őket, azóta a spanyol ligában is kettőből kettővel állnak.

A tavaly májusi döntő kulcspillanata, Vinícius Júnior győztes gólja (Fotó: AFP)

A tavaly májusi döntő kulcspillanata, Vinícius Júnior győztes gólja (Fotó: AFP)

A kiemelt összecsapás ugyan elviheti a figyelmet, de könnyen lehet, hogy a nap izgalmasabb és gólgazdagabb meccsét Frankfurtban rendezik, ahol a bundesligás gárda az olasz éllovas Napolit fogadja.

Tolongás a Bundesliga élén

Fölényes diadallal, bár egy ideig izgulva gyűjtötte be a Hertha ellen a három pontot a Borussia, amivel a Bundesliga élére katapultáltak a dortmundiak, pontazonossággal a Bayern és a berlini Union mellett. A házigazda Adeyemi és Malen révén az első félidő derekán öt perc alatt kétgólos előnybe kerültek, és bár a Hertha a térfélcsere után Tousart pontos lövésével szépített, a hajrában Reus és Brandt pontot tett a találkozó végére.

Angol bajnokság, 24. forduló: Tottenham–West Ham 2:0. Az élcsoport: Arsenal (–1) 54, Manchester City 52, Manchester United 49 pont stb. Francia bajnokság, 24. forduló: Lens–Nantes 3:1, Toulouse–Marseille 2:3. Az élcsoport: PSG 57, Marseille 52, Monaco 50 pont stb. Magyar bajnokság, 20. forduló: Honvéd–Debrecen 2:3. Az élcsoport: Ferencváros 46, Kecskemét 32, Kisvárda 31 pont stb. Német bajnokság, 21. forduló: Borussia (D)–Hertha 4:1, Leverkusen–Mainz 2:3. Az élcsoport: Bayern, Borussia (D) és Union 43 pont stb. Olasz bajnokság, 23. forduló: Spezia–Juventus 0:2, Roma–Verona 1:0. Az élcsoport: Napoli 62, Inter 47, Roma és Milan 44 pont stb. Spanyol bajnokság, 22. forduló: Atlético Madrid–Athletic Bilbao 1:0, Barcelona–Cádiz 2:0. Az élcsoport: Barcelona 59, Real Madrid 51, Real Sociedad 43 pont stb. Szuperliga, 22. forduló: Spartacus–Partizan 1:2. Az élcsoport: Crvena zvezda 60, Partizan 49, TSC 45 pont stb.

Nyitókép: A tavaly májusi döntő kulcspillanata, Vinícius Júnior győztes gólja (Fotó: AFP)