2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

San Siro, második felvonás

Hat nap alatt másodszor rendeznek Madonninát Olaszországban, a milánói San Siró gyepén ezúttal az Inter lesz papíron a pályaválasztó azzal a Milannal szemben, amelyet a BL-elődöntő első mérkőzésén szerdán 2:0 arányban múlt felül. Ha Stefano Pioli Rossonerije bele akar szólni a párharcba, egyértelmű, hogy szintet kell lépnie az első félidőben alulteljesítő védelme és a nem túl domináns középpályás játéka terén, ugyanakkor van mibe kapaszkodnia, hiszen az „odavágó” második félidejében már több ígéretes támadást vezetett a Milan. A másik részről Simone Inzaghi a teljes Serie A leghatékonyabb hazai védelmét dirigálja, így az Inter joggal „ülhet rá” a számára kényelmes eredményre, ami izgalmas taktikai csatát és vélhetően az elsőnél kevésbé pörgős meccset hozhat. Ha viszont a Milan iratkozik fel elsőként a kijelzőre, azzal egy valódi nyílt sisakos, parázs olasz derbi bontakozhat ki.

Spanyolországban eldőlt, ami igazából már nem volt komoly kérdés, ugyanis a Barcelona az Espanyol otthonában aratott diadallal matematikailag is megszerezte a spanyol bajnoki címet – három év „szünet” és madridi uralom után az elsőt. A katalán gárda az első félidőben Lewandowski duplájával és Balde góljával nagy fölényt alakított ki, Kounde nem sokkal a térfélcsere után növelte a vezetést, az utolsó fél órában pedig Puado és Joselu csak szépíteni tudott az eredményen.

A Barcelona az Espanyol legyőzésével bebiztosította a bajnoki titulust (Fotó: Beta/AP)

A Barcelona az Espanyol legyőzésével bebiztosította a bajnoki titulust (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, 36. forduló: Arsenal–Brighton 0:3. Az élcsoport: Manchester City (–1) 85, Arsenal 81, Newcastle (–1) és Manchester United (–1) 66, Liverpool (–1) 62 pont stb. Francia bajnokság, 35. forduló: Monaco–Lille 0:0, Marseille–Angers 3:1. Az élcsoport: PSG 81, Lens 75, Marseille 73, Monaco 65, Lille 60 pont stb. Magyar bajnokság, 31. forduló: Puskás Akadémia–Fehérvár 2:1. Az élcsoport: Ferencváros 63, Kecskemét 54, Paks és Debrecen 48, Puskás Akadémia 47 pont stb. Német bajnokság, 32. forduló: Leipzig–Werder 2:1. Az élcsoport: Bayern 68, Borussia (D) 67, Leipzig 60, Union 59, Freiburg 56 pont stb. Olasz bajnokság, 35. forduló: Bologna–Roma 0:0, Juventus–Cremonese 2:0. Az élcsoport: Napoli 83, Juventus 69, Inter 66, Lazio 65, Milan 61 pont stb. Spanyol bajnokság, 34. forduló: Valladolid–Sevilla 0:3, Espanyol–Barcelona 2:4. Az élcsoport: Barcelona 85, Real Madrid 71, Atlético Madrid 69, Real Sociedad 62, Villarreal 57 pont stb.