2024. május 20., hétfő
BIRKÓZÁS – KADÉT-EB

Szerb bronz

Nem maradt érem nélkül a szerbiai kötöttfogású válogatott, miután a 92 kg-ban Stevan Kojić nyakába bronz került. A 2007-es születésű fiatalembernek nem volt könnyű a sorsolása, hiszen mindjárt a selejtezőben az UWW zászlaja alatt indult orosz Gadzsimagomedov jutott neki, kikapott, de ellenfele a döntőig menetelt, így magával húzta a nagybecskerekit a vigaszágra. Ott is nagy küzdelmet kellett vívnia, de 4:4-es eredménnyel felülmúlta az azeri Ismajlovot, a bronzmeccsen pedig már fölényesen győzött a magyar Vitai Vendel ellen (9:0). A magyaroknak egyébként három érem, két ezüst és egy bronz jutott.

Stevan Kojićnak nem egész másfél perc kellett Vitai Vendel legyőzéséhez (Fotó: RSS)

Stevan Kojićnak nem egész másfél perc kellett Vitai Vendel legyőzéséhez (Fotó: RSS)

A lányok mezőnyében két szerbiai versenyző indult, így a magyarkanizsai Újhelyi Evelin (69 kg), akinek a negyeddöntőben az első ellenfele a lengyel Pochowska volt, 4:0-ra nyert, az elődöntőben pedig a kiváló horvát Vilkkel találkozott. Milica Sekulović (53 kg) 13:8-ra kikapott az orosz Mikicsicstől.

Európa-bajnokok, kötöttfogás, 45 kg: Turan Dasdamirov (azeri), … 5. Both Zoltán (szlovákiai). 48 kg: Murat Katit (orosz), … 3. Petro Zsitovoz (magyarországi). 51 kg: Ilja Kandalin (orosz), 2. Tótok Péter (magyar). 55 kg: Erekle Tavberidze (grúz). 60 kg: Kiril Valeuszki (orosz), … 5. Zóni Dániel (magyar). 65 kg: Petros Askaryan (örmény). 71 kg: Abdulrahman Abdulkabirov (orosz). 80 kg: Stanislaw Fussy (lengyel), 2. Szinay Szabolcs (magyar). 92 kg: Saba Purceladze (grúz), … 3. Stevan Kojić (szerb), … 5. Vitai Vendel (magyar). 110 kg: Saba Csilasvili (grúz).

Nyitókép: Stevan Kojićnak nem egész másfél perc kellett Vitai Vendel legyőzéséhez (Fotó: RSS)