2024. május 20., hétfő
BIRKÓZÁS – U20-AS EB

Vámos a vigaszágon is kikapott

A zentai Vámos Antal (77 kg) második esélyt is kapott a spanyol Compostelában hétfőn megkezdődött juniorbirkózó-Eb-n, miután első körös legyőzője, a moldovai Solovei a döntőbe jutott. Antinak azonban a vigaszágon sem sikerült sok minden, mert szűk két perc alatt 9:0-s technikai tussal kikapott a grúz Mikeladzétól. Csapattársa, Miloš Perović (82 kg) nyert a nyolcaddöntőben, az észt Laisarvet győzte le 5:2-re, negyeddöntős ellenfele pedig az azeri Rzajev volt. A legtöbb győzelemmel eddig Andrija Mihajlović (87 kg) dicsekedhet, aki a litván Matveiko (5:1) és a görög Joszifidisz (5:3) feletti győzelemmel bejutott az elődöntőbe, ott viszont technikai tussal, 8:0-ra kapott ki a grúz Bolkvadétól. A tegnapi bronzmeccsen a román Gordannal küzdött meg.

A magyarok közül Darabos László (130 kg) meggyőző módon bizonyította renoméját, mindegyik ellenfelét fölényesen győzte le, s tegnap este az azeri Mardanovval csapott össze a bajnoki címért.

Szokol Levente (87 kg) a vigaszágon jutott el az éremcsatáig, a bronz kérdését a svéd Serftcanlival döntötte el. Tegnap két győztes mérkőzés után bejutott a 72 kilogrammos elődöntőbe az U17-es Eb-ezüstérmes Lévai Levente, aki a negyeddöntőben a szerb Ognjen Jakovljevićet 9:0 arányban búcsúztatta. Ognjen előzőleg 3:1-re nyert az olasz Bellino ellen, Leventének pedig nagy esélye volt a döntőre, mert a litván Cepauskas csak könnyebb ellenfél lehetett, mint a másik ágon az azeri vagy az ukrán…

Nyitókép: Darabos László az elődöntőben a török Cifcit 7:2-re „csomagolta” be (Fotó: UWW)