2024. április 27., szombat
BIRKÓZÁS

Tornyoson is lesz edzés

A Vajdasági Birkózóakadémia azon törekvése, hogy a birkózást meghonosítsák a kisebb vajdasági településeken, újabb helyszínnel gazdagodott, miután ezzel a céllal szerdán Tornyoson járt az akadémia küldöttsége. A Tömörkény István Általános Iskola tornatermében a suli apraja-nagyja kíváncsi volt a bemutatóra, s Vajda Attila igazgató köszöntője után Bicók Róbert, a Zentai Sportszövetség elnöke üdvözölte a gyerekeket, kiemelve, hogy remélhetőleg Tornyosról is lesznek olyanok, akik majd tovább öregbítik a község birkózóinak jogosan nagy hírnevét.

Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője röviden ismertette az akadémia tevékenységét, majd az akadémisták közkedvelt bemutatója következett, amelyben Losonc Szabolccsal, Magyarkanizsa jelenlegi legjobb férfi sportolójával az élen bemutatták a sportág szépségeit, a nagy ívű dobások pedig méltán arattak sikert a tornyosi gyerekek körében is. Ezután Péteri András, az akadémia magyarországi női edzője vette át a szót, s megemlítette, hogy Magyarországon már rendszeresen megszervezik az iskolák olimpiáját ebben a sportágban, s Bálint elképzelése szerint ez a versenysorozat hamarosan Vajdaságban, lehetőség szerint pedig az egész országban elindul. Ezután az iskolásoké volt a szőnyeg, mindenki kipróbálhatta magát, s voltak ügyes gyerekek, akik nem nézték ellenfelük súlyát, hanem jól odacsapták a szőnyegre.

A sikeres bemutatkozás után Tornyoson is látszott, hogy a foci és a sakk mellett ez a sportág is hívekre lelhet, és ezzel kapcsolatban Bálint értesítette a gyerekeket, hogy jelentkezni szerdáig lehet, utána pedig már el is indulhatnak az edzések!

 

Nyitókép: Tornyoson is élénken figyelték az akadémisták bemutatóját (Fotó: Gergely Árpád felvétele)