2024. május 20., hétfő

Újra bajnok a Veszprém

A magyar bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a Veszprém négy góllal győzött a Szeged otthonában, így négy év után újra első helyen zárta a sorozatot. Az idény utolsó találkozóját a második meccshez hasonlóan a bakonyiak kezdték jobban, gyorsan elléptek, de a Tisza-partiak leköszönő vezetőedzője, Juan Carlos Pastor 2:6-os hátránynál egy időkéréssel felrázta csapatát, ami sikerült is, az első félidő utolsó harmadára a szegediek átvették az irányítást, Mirko Alilović bravúros védéseivel pedig a 40. percig őrizték is a vezetést.

A Veszprém 2019 után bizonyult ismét a szezon legjobbjának, a bakonyiaknak ez 27. bajnoki aranyuk (Fotó: facebook.com/veszpremhandballteam)

A Veszprém 2019 után bizonyult ismét a szezon legjobbjának, a bakonyiaknak ez 27. bajnoki aranyuk (Fotó: facebook.com/veszpremhandballteam)

A folytatásban azonban a bakonyiak megrázták magukat, a sok szabálytalansággal tarkított játékhoz jobban alkalmazkodtak, s az utolsó percekben már nem volt kérdés a győztes kiléte. Ez volt a két csapat 191. egymás elleni mérkőzése, 54 szegedi siker és 7 döntetlen mellett ez a 130. veszprémi győzelem. Érdekesség, hogy a magyar bajnokságban a 2016/17-es idény óta mindig az a csapat nyeri meg a döntőt, amelyik pályahátrányban kezd, és ez a sorozat most sem szakadt meg.

Férfi magyar bajnokság, döntő, 3. mérkőzés: Szeged–Veszprém 27:31 (az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 1:2).

Nyitókép: A Veszprém 2019 után bizonyult ismét a szezon legjobbjának, a bakonyiaknak ez 27. bajnoki aranyuk (Fotó: facebook.com/veszpremhandballteam)