2024. április 27., szombat
NŐI MAGYAR KUPA

Zsinórban harmadszor a Fradi

A Ferencváros győzelmével zárult a női magyar kupa négyes döntője. A zöld-fehér együttes a fináléban a Győrt verte két találattal, és zsinórban harmadszor, összességében pedig 15. alkalommal hódította el a trófeát. A kisalföldiek jobban kezdték a találkozót, a fővárosiak csak nyolc perc elteltével tudták először bevenni a Győr kapuját. Kemény játék folyt a pályán, Allan Heine hiába kért időt, a vidékiek védelmét nem sikerült feltörni, tíz perc elteltével már 6:1-re vezetett az ETO.

A Fradinak mintegy negyedóra kellett, hogy bemelegedjen, s Andrea Lekić irányításával megkezdje a felzárkózást. A címvédő a 24. percben egalizált, ám a hajrá ismét a rivális jegyében telt, így kétgólos győri vezetés (13:11) mellett vonultak pihenőre a csapatok. A térfélcserét követően eleinte egyszerű forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés: a Fradi egyenlített, a Győr ismét ellépett. A fordulópont az 54. percben érkezett, Böde-Bíró Blanka kiváló védéseire alapozva a Fradi a mérkőzés során először átvette, majd háromgólosra növelte a vezetését. A Győr nyolc percig képtelen volt gólt lőni, ami a végjátékban megpecsételte a sorsukat. A találkozó legeredményesebbje Lekić lett 7 találattal.

Eredmények, a döntő: FTC–Győr 25:23. A 3. helyért: DVSC–Mosonmagyaróvár 34:29. Az elődöntőben: Mosonmagyaróvár–FTC 25:29, Győr–DVSC 29:28.

 

Nyitókép: A Ferencváros a hajrában fordította meg a finálét (Fotó: MTI)