2024. április 27., szombat
FÉRFI EB

Pont kell a németek ellen

A magyar válogatott megverte a horvátokat a középdöntő 2. fordulójában, így továbbra is esélyes az elődöntőbe jutásra a németországi Európa-bajnokságon. Chema Rodríguez együttese az Ausztria elleni, utolsó percig kiélezett találkozót még nem tudta a maga javára fordítani, a papíron az osztrákoknál erősebb horvátok ellen viszont végig fegyelmezett játékának és remek hajrájának köszönhetően végül megszerezte a két pontot. A találkozó az utolsó öt percig szoros volt, a magyarok ugyan rendre vezettek, elszakadni azonban nem tudtak. A végjátékban Lékaiék remekeltek, és három góllal nyertek. A magyar szempontból fontos német–osztrák összecsapáson döntetlen született, így Ligetváriék kedvező helyzetből várják a folytatást. Ma este a németekkel találkoznak, szerdán pedig az eddig hibátlan franciák ellen zárják a középdöntőt. A legjobb négy közé a csoport első két helyezettje jut, így a mai találkozó sorsdöntő lehet ebből a szempontból.

Eredmények, középdöntő, I. csoport, 2. forduló: Franciaország–Izland 39:32, Magyarország–Horvátország 29:26, Németország–Ausztria 22:22. Az állás: Franciaország 6, Magyarország 4 (91:81), Ausztria 4 (80:79), Németország 3, Horvátország 1, Izland 0 pont. II. csoport, 2. forduló: Szlovénia–Portugália 30:33, Norvégia–Hollandia 35:32, Dánia–Svédország 28:27. 3. forduló: Szlovénia–Hollandia 37:34. Az állás: Dánia 6, Svédország 4 (84:78), Portugália (97:99) 4, Szlovénia 4 (117:122), Norvégia 2, Hollandia 2 pont.

MÁR NEM GGERONA A KAPITÁNY
A szerb válogatott korai búcsúját követően a hazai szövetség és a kapitány, Toni Gerona pénteken közös megegyezéssel hivatalosan szerződést bontott, a továbbiakban már nem a spanyol tréner felel a válogatott felkészítéséért. „Egyeztettünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy mindkét fél számára ez a legelfogadhatóbb lépés. Hálásak vagyunk Toni eddigi munkájáért, amit a csapatunkért tett. A továbbiakban az a feladatunk, hogy megtaláljuk az utódját, akivel a válogatott sikeresen felkészülhet a világbajnokság selejtezőjére” – nyilatkozta a történtek kapcsán Milena Delić, a Szerbiai Kézilabda-szövetség elnöke. „Nem teljesítettük a kitűzött célt, érthető, hogy új impulzusokra van szükség” – kommentálta a döntést Gerona, aki hozzátette, nagyon hálás a játékosoknak és stábnak az elmúlt évekért. A spanyol szakember szerződése az olimpiai ciklus végéig szólt volna.

 

Nyitókép: Rosta Miklós a gyermeke születése miatt hazautazott Kölnből, nem biztos, hogy a ma esti találkozón a csapat rendelkezésére áll… (Fotó: MTI)