2024. április 27., szombat

Már nem Gerona a szövetségi kapitány

A szerb férfikézilabda-válogatott Izlanddal döntetlent játszott, majd Magyarországtól és Montenegrótól is vereséget szenvedett a Németországban zajló Európa-bajnokság csoportkörében, így a vártnál jóval előbb búcsúzott a tornától.

A sikertelenség következményeként a szövetség és a válogatott kapitánya, Toni Gerona közös megegyezéssel szerződést bontott, a továbbiakban már nem a spanyol tréner felel a válogatott felkészítéséért.

– Egyeztettünk és arra a következtetésre jutottunk, hogy mindkét fél számára ez a legelfogadhatóbb lépés. Hálásak vagyunk Toni eddigi munkájáért, amit a csapatunkért tett. A továbbiakban az a feladatunk, hogy megtaláljuk az utódját, akivel a válogatott sikeresen felkészülhet a világbajnokság selejtezőjére – nyilatkozta a történtek kapcsán Milena Delić, a Szerbiai Kézilabda-szövetség elnöke.

– Nem teljesítettük a kitűzött célt, érthető, hogy új impulzusokra van szükség – kommentálta a döntést Gerona, aki hozzátette, nagyon hálás a játékosoknak és stábnak az elmúlt évekért.

 

Nyitókép: Toni Geronát 2020-ban nevezték ki a szerb nemzeti csapat élére (Fotó: Beta)