2024. május 9., csütörtök
ADA

Négyszáznál is több játékos a Mikulás-kupán

A Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub rendezésében a hétvégén tartották meg Adán és Moholon a 19. Mikulás-kupát. A háromnapos tornán két helyszínen 14 magyarországi, szerbiai és vajdasági egyesület körülbelül kétszázhatvan utánpótláskorú fiú kézilabdázója lépett pályára 17 csapattal a nagypályás kézilabdában, illetve a további százhatvan kislány és kisfiú a minikézilabdában. Az U12-es, az U14-es és az U16-os korosztályhoz tartozó fiúk a nagypályás kézilabdát pénteken, szombaton és vasárnap az adai és a moholi sportcsarnokban játszották. A minikézilabdát szombaton Moholon bonyolították le. Tóbiás József, a Potisje-Pletex vezetője elmondta, hogy az idén tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a Mikulás-kupát, jövőre jubilálnak, és a huszadik tornát szeretnék nagyon emlékezetessé tenni.

– A minikézilabdában rengeteg játékos szerepelt, ami külön öröm volt számunkra. A magas létszám miatt kellett a moholi sportcsarnokban két pályán játszani a mérkőzéseket reggeltől késő délutánig. Az U12-es, az U14-es és az U16-os korosztályban nagyon jó és szoros mérkőzéseket láthattak a nézők. Nagyon színvonalas kézilabdát láthattunk az idei kupán is. Mindig vannak olyan csapatok, amelyek technikailag kicsit kilógnak a mezőnyből. Az első három helyezés vonatkozásában azonban nagyon komoly mérkőzések zajlottak, és igazságos végeredmény született – nyilatkozta Tóbiás József.

A kupa végeredménye – U12-es korosztály: 1. Potisje-Pletex (Ada), 2. Dubočica 54 (Lekovac), 3. Crvenka (Cservenka); U14-es k.: 1. Dubočica 54 (Lekovac), 2. Potisje-Pletex (Ada), 3. Crvenka (Cservenka); U16-os k.: 1. Kikinda Grindex, 2. Tempo KSE (Budapest), 3. Potisje-Pletex (Ada). A legjobb kapusok: Aleksej Tasić (Dubočica 54), Dominik Makrinov (Potisje-Pletex), Danijel Jepuski (Kikinda Grindex). A legeredményesebb góllövők: Nikola Dimitrić (Crvenka), Pavle Stojanović (Dubočica 54), Somogyi Mátyás (Tempo). A legjobb játékosok: Nagy Ádám (Potisje-Pletex), Jakov Kovačević (Crvenka), Marko Georgijevski (Kikinda Grindex).

 

Nyitókép: A házigazda Potisje-Pletex korosztályos csapatai (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)