2024. május 9., csütörtök
NŐI BL

Tovább döcög a szekér

A Ferencváros három elveszített mérkőzés után megszerezte első pontját a női BL idei kiírásában, igaz, Martin Albertsen együttese ezúttal sem tudta begyűjteni a teljes zsákmányt, erejéből csak egy döntetlenre futotta a bukaresti Rapid ellen. A zöld-fehérek remekül kezdték a hazai találkozót, hamar háromgólos előnyt szereztek, a román alakulat viszont nem sokáig játszott alárendelt szerepet, a 10. percben már fel is zárkózott. Az FTC ismét lendületbe került, gyors és sikeres ellentámadások mellett remekül védekeztek a lányok, azonban így sem tudták megfogni a Rapidot: hiába szereztek hatgólos előnyt, a románok hamar váltottak, és ismét nyílttá tették a találkozót. A házigazda 14:10-es vezetésénél cseréltek térfelet a csapatok, és a második félidő is Fradi-fölénnyel indult. Klujber Katrin három gólt lőtt, Mészáros Vivien remekelt a kapuban, a 42. percben már 20:14-re vezetett a zöld-fehér gárda, ám ez is kevésnek bizonyult. A budapestiek elkezdtek kapkodni, a bukarestiek kapust cseréltek, és javarészt ennek köszönhetően percek alatt felzárkóztak (21:20). Bíró Blanka bravúros hárításai ellenére is egyenlített a Rapid. Az utolsó öt percben mindkét együttesnek lett volna lehetősége a maga javára fordítani a találkozót, támadásban viszont rendre hibáztak, így a meccs döntetlennel zárult. A mezőny legjobbja Andrea Lekić lett, aki hat gólt lőtt, Emily Bölk és Klujber öt-öt találatot szerzett. A Rapid legjobbja ezúttal Korsós Dorina volt, aki nyolc lövésből hatszor volt eredményes. Vonatkozó hír, hogy a Ferencváros alapembere, Szöllősi-Zácsik Szandra két hete ugyan visszatért a pályára vállműtétjét követően, most azonban ismét pihenni kényszerül, mert a Krim elleni találkozón megsérült a térde, műteni kell, így ismét hosszú kihagyás vár a balátlövőre.

A győzelem ezúttal sem jött össze a Fradinak (Fotó: MTI)

A győzelem ezúttal sem jött össze a Fradinak (Fotó: MTI)

A Debrecen a hétvégi fordulóban az Odense otthonában vendégszerepelt, Szilágyi Zoltán együttese háromgólos vereséggel tért haza Dániából. A házigazda a játék minden elemében jobb volt a magyar gárdánál, győzelméhez egy pillanatnyi kétség sem férhetett.

Ezzel szemben a Győr a Budućnosttal is felmosta a pályát, így négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel áll az A csoport élén.

Eredmények, 4. forduló, A csoport: Győr–Budućnost 37:19, Sävehof–CSM Bucureşti 26:41, Odense–DVSC 33:30, Bietigheim–Brest 34:30. Az állás: Győr és Bietigheim 8, Odense 6, CSM Bucureşti 4, Brest, Budućnost és DVSC 2, Sävehof 0 pont. B csoport: Ikast–Krim 33:32, FTC–Rapid 24:24, Vipers–Esbjerg 37:38, Metz–Zagłębie 42:26. Az állás: Ikast 8, Krim és Esbjerg 6, Metzs és Vipers 4, Rapid 3, FTC 1, Zagłębie 0 pont.

Nyitókép: A győzelem ezúttal sem jött össze a Fradinak (Fotó: MTI)